Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται το μωρό

9 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Τα μωρά έχουν ανάγκη να κοιμούνται πολλές ώρες για να μεγαλώσουν σωστά. Πάμε να δούμε πόσες περίπου ώρες πρέπει να παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα και με τι κατανομή μέσα στο 24ωρο:

0-3 μήνες: Τον πρώτο μήνα ζωής, το μωρό μπορεί να κοιμάται σχεδόν όλη την ημέρα. Πολλές φορές θα χρειαστεί να το ξυπνάτε μόνο και μόνο για να φάει. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κοιμάται σερί γύρω στο 8ωρο το βράδυ και άλλες τόσες μέσα στην ημέρα.

3-6 μήνες: Ίδιες ώρες κοιμάται ένα μωρό και σε αυτό το στάδιο, απλά το βράδυ καλό είναι να κοιμάται πάνω από 8 ώρες και να μειωθούν λίγο οι ώρες ύπνου μέσα στην ημέρα.

6-9 μήνες: Όταν το μωρό πλησιάζει τον ένα χρόνο ζωής, ο συνολικός ύπνος πρέπει να είναι περί τις 14 ώρες. Και εδώ ο βραδινός ύπνος αυξάνεται λίγο και ξεκουράζεται λιγότερες φορές μέσα στην ημέρα.

9-12 μήνες: Η ουσιώδης διαφορά με το προηγούμενο ηλικιακό στάδιο είναι πως πλέον μπορεί να κοιμηθεί λίγο το πρωί και άλλο λίγο το μεσημέρι. Δεν κοιμάται δηλαδή πολλές, μαζεμένες ώρες την ημέρα.

Αν οι ώρες ύπνου του μωρού σας αποκλίνουν σημαντικά από τα παραπάνω, αν σχεδόν πάντα ξυπνάει με μεγάλη δυσκολία και είναι υποτονικό και γενικά αν παρατηρήσετε κάτι που σας ανησυχεί, απευθυνθείτε στον παιδίατρο.

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, 2018 at 22:04 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply