Στα γιορτινά μας τραπέζια έχουμε πάντα στόχο να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας με τις γεύσεις και τα εντυπωσιακά πιάτα που θα τους προσφέρουμε.

Πόσο μάλλον στο τραπέζι του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, που οφείλει να είναι το πιο ξεχωριστό όλου του χρόνου. Δεκάδες αλμυρά και γλυκά εδέσματα περνούν από το γιορτινό τραπέζι, που συγκεντρώνει οικογένεια και φίλους. Κάθε νοικοκυρά δίνει τον καλύτερο της εαυτό στην προετοιμασία για να τους καταπλήξει.

Εκείνη την ημέρα εκτός από τα πλούσια φαγητά και γλυκίσματα πρωταγωνιστεί και η σαμπάνια!

Ο αφρώδης οίνος είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, αφού χάρη στην λεπτή και ντελικάτη γεύση της, σου δίνει την δυνατότητα να πιεις και ένα ποτήρι παραπάνω, χωρίς να ζαλιστείς.

Επιπλέον, το παιχνίδισμα που προκαλούν οι φυσαλίδες της στον ουρανίσκο και το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της στην αλλαγή του χρόνου την καθιστούν ιδανική για την ημέρα που θέλει λίγο glam παραπάνω.

Το ρεβεγιόν πλησιάζει και φέτος εκτός από το να την πιούμε στο ψηλόλιγνο ποτήρι, θα την απολαύσουμε και σαν ένα δροσιστικό γλυκό, μετά το κυρίως φαγητό ή και ανάμεσα στα πιάτα, αντί για σορμπέ, για να καταλάβουμε καλύτερα της γεύσεις τους.

Ένα γιορτινό ζελέ σαμπάνιας, με μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και κόκκινα φρούτα! Τα υλικά ελάχιστα όπως και ο χρόνος παρασκευής.

Αυτή είναι η γρήγορη αλλά πολύ πρωτότυπη και εντυπωσιακή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

750 ml. σαμπάνια της επιλογής σας

300 γρ. ζάχαρη

30 γρ. ζελατίνη

400 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, raspberries, blackberries, blueberries)

 

Εκτέλεση:

1 Moυλιάζετε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με νερό

2 Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την σαμπάνια σε χαμηλή φωτιά, για μερικά λεπτά.

3 Προσθέτετε την ζάχαρη στην σαμπάνια και ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει.

4 Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στην ζεστή σαμπάνια.

5 Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

6 Αφού κρυώσει λιγάκι, περιχύνετε το μείγμα σε ποτήρια της σαμπάνιας, του κοκτέιλ ή του παγωτού.

7 Συμπληρώνετε τα φρούτα μέσα στα ποτήρια.

8 Αφήνετε στο ψυγείο (στην συντήρηση) για 2-4 ώρες μέχρι να πήξει το μείγμα.

9 Σερβίρετε με φυλλαράκια δυόσμου προαιρετικά και απολαμβάνετε με κουταλάκι.

Οι γεύσεις που σκάνε στο στόμα είναι έντονες και πολύ ιδιαίτερες. Η σαμπάνια από την μία είναι δροσερή και γλυκιά ενώ τα φρούτα χαρίζουν την απαραίτητη οξύτητα στο ζελέ και το ισορροπούν.

Είστε έτοιμες να δεχτείτε το χειροκρότημα;

Καλή επιτυχία!

 

 

bovary

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.