Οι μάνατζερ σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν υψηλές αμοιβές ωστόσο σε κάποιες χώρες οι ετήσιες απολαβές τους εκτινάσσονται στα ύψη.

Ερευνα του πρακτορείου Bloomberg υπολογίζει τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και τις συγκρίνει με του μέσου εργαζόμενου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τα στελέχη των αμερικανικών εταιρειών κερδίζουν 265 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον μέσο Αμερικανό εργαζόμενο.

Η λίστα του Bloomberg δείχνει το μισθολογικό χάσμα όχι μόνο μεταξύ διεθυντικών στελεχών και εργαζομένων αλλά και μεταξύ των χωρών.

  • Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα στελέχη των εταρειών στις ΗΠΑ με μισθό ίσο με τις απολαβές 265 εργαζομένων.
  • Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ινδία, καθώς οι διευθυντές στη χώρα αυτή λαμβάνουν αμοιβή 229 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο μισθό
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην τριάδα, όπου ένα διευθυντικό στέλεχος κερδίζει ποσό ίσο με αυτό που βγάζουν 201 Βρετανοί.
  • Η Γερμανία βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας, με «διευθυντικούς μισθούς» 136 φορές μεγαλύτερους από την αμοιβή ενός μέσου εργαζόμενου.
  • Στη 15η θέση βρίσκεται η Γαλλία όπου ένας διευθυντής κερδίζει κατά μέσο όρο 2,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και αμείβεται δηλαδή 70 φορές περισσότερο από τον μέσο Γάλλο που βγάζει περίπου 33.000 ευρώ.
  • Στην τελευταία θέση της λίστας κατατάσσεται η Νορβηγία όπου οι μισθολογικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες, καθώς οι διευθυντές λαμβάνουν μόλις 20πλάσια αμοιβή σε σύγκριση με τον μέσο μισθωτό.

Για να καταλήξει στην κατάταξη αυτή το Bloomberg έλαβε υπόψη του τον μέσο μισθό των διευθυντών επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια κάθε χώρας και τον συνέκρινε με την μέση αμοιβή που λαμβάνουν οι μισθωτοί.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.