Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πέντε παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος του παιδιού

23 Δεκεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Δεν είναι μόνο η κληρονομικότητα, αλλά κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό πόσο θα ψηλώσει το παιδί. Διαβάστε και ενημερωθείτε ποιοι είναι οι πέντε πιο βασικοί για να ξέρετε τι να περιμένετε:

Βασικός παράγοντας είναι η κληρονομικότητα. Αν, για παράδειγμα, οι γονείς του παιδιού είναι ψηλοί, τότε οι πιθανότητες να γίνει κι εκείνο ψηλό όταν μεγαλώσει είναι αυξημένες. Επειδή βέβαια κάτι τέτοιο είναι σπάνιο, συνήθως τα γονίδια του ενός γονιού επηρεάζουν το ύψος του παιδιού.

Φυσικά, το φύλο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Στην Ελλάδα σπάνια βλέπουμε ψηλά κορίτσια και πιο συχνά ψηλά αγόρια. Σε άλλες χώρες η αναλογία μπορεί να είναι λίγο διαφορετική, όμως και πάλι τα αγόρια ψηλώνουν περισσότερο.

Ορμονολογικοί παράγοντες παίζουν επίσης καταλυτικό ρόλο. Όσα παιδιά έχουν πρόβλημα τέτοιας προέλευσης, μπορεί να έχουν αισθητές διαφορές στο ύψος σε σχέση με άλλα της ηλικίας τους.

Η άσκηση και η σωστή διατροφή συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οστών του παιδιού και λειτουργούν υποβοηθητικά ώστε να αποκτήσει νορμάλ (ίσως και παραπάνω) ύψος με βάση την ηλικία του.

Τέλος, το κλίμα και γενικά περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως λόγου χάρη η μόλυνση, επιδρούν θετικά ή αρνητικά το ρυθμό ανάπτυξης των παιδιών.

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, 2017 at 11:06 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply