Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Βροχή» οι αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος για χρέη καταναλωτών -Πάνω από 200.000 το 2017

18 Δεκεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

«Βροχή» πέφτουν οι αποκοπές ρεύματος για χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών στη ΔΕΗ και τις άλλες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την αρχή του έτους έως το τέλος Οκτωβρίου ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έκανε περίπου 204.000 διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών σε όλη την χώρα ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έως του τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί άλλες 35.000.

Το μεγαλύτερο δε μέρος από τις αποκοπές, αφορά οικιακούς καταναλωτές. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ. κ. Νίκου Χατζηαργυρίου, σε απαντητική επιστολή στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χουντής είχε ζητήσει με επιστολή του, εξ ονόματος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και της ΛΑΕ Μεσσηνίας, τα σχετικά στοιχεία από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα, όπου κινδύνευσαν να καούν 3 μικρά παιδιά από κεριά, διότι στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών.

Στην απάντησή του, ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Χατζηαργύριου, αφού σημειώνει ότι, «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είναι εκ του θεσμικού ρόλου υποχρεωμένος να εκτελεί τα αιτήματα διακοπής λόγω οφειλών», διευκρινίζει ότι, στους δέκα πρώτους μήνες του 2017 «έχουν εκτελεστεί 204.000 περίπου διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών σε όλη την χώρα μετά από αιτήματα όλων των προμηθευτών και 159.000 επανασυνδέσεις μετά από πληρωμή ή διακανονισμό των οφειλών».

Καταλήγοντας στην επιστολή του, σημειώνει ότι, «Μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν περαιτέρω περί τις 35.000 διακοπές, από τις οποίες ποσοστό της τάξεως του 70% αφορά οικιακούς καταναλωτές (κατοικίες)».

Αναλυτικά η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:

Σε απάντηση της επιστολή σχετικά με τα στοιχεία διακοπών λόγω οφειλών, επανασυνδέσεων κλπ για το σύνολο της χώρας, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα στοιχεία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είναι εκ του θεσμικού του ρόλου υποχρεωμένος να εκτελεί τα αιτήματα διακοπής λόγω οφειλών, καθώς και τα αιτήματα επανασυνδέσεων που υποβάλλονται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής:

  • Από 1.01.2017 έως 31.10.2017 έχουν εκτελεστεί 204.000 περίπου διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη τη χώρα μετά από αιτήματα όλων των προμηθευτών.
  • Εξ αυτών το πλήθος των παροχών που επανασυνδέθηκαν μετά από σχετικές εντολές των προμηθευτών- από τις οποίες τεκμαίρεται πληρωμή ή διακανονισμός οφειλών, ανέρχονται σε 159.000.
  • Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν περαιτέρω περί τις 35.000 διακοπές.
  • Το 70% των περιπτώσεων αφορά οικιακούς καταναλωτές

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2017 at 16:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply