Στα Γρεβενά βρέθηκε την Τρίτη, αντιπροσωπεία Ισλανδών Επιστημόνων όπου ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Σημανδράκο αλλά και από τον Δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη, για τις παρεμβάσεις-αναβαθμίσεις που έχουν γίνει σε δημόσια κτίρια, έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.

Ειδικότερα, δύο στελέχη της εταιρίας συμβούλων μηχανικών MANNVIT και 1 στέλεχος του ισλανδικού cluster γεωθερμίας, επισκέφτηκαν μαζί με εκπρόσωπο του ερευνητικού Ινστιτούτου ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ την ΠΕ Γρεβενών και τον Δήμο Γρεβενών, στα πλαίσια της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και cluster GEORG που χρηματοδοτείται από την Πράξη «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας Γρεβενών» του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο πιλοτικό έργο της «τοπικής κοινότητας Γρεβενών» και συγκεκριμένα στα δημόσια κτίρια (ΕΠΑΛ, Διοικητήριο, Μαθητική Εστία, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο, Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών) στα οποία υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ηλιοθερμικά & φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμική αντλία θερμότητας, λαμπτήρες LED, σταθμός ηλεκτρικών ποδηλάτων κα) στα πλαίσια της χρηματοδότησης του ΕΟΧ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος:

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης:

Ο Μηχανικός των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Στέργιος Μπάλλας:

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Τριγώνης:

Επίσκεψη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, στο τμήμα μπαταριών:

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα:

Επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Γρεβενών. Ο Αργύρης Δ. Μπαϊρακλιλής μιλά για την γεωθερμία:

Πολλές εικόνες στον ΑΕΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.