Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Λαγκάρντ: Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους για να είναι βιώσιμη η ελληνική οικονομία

11 Δεκεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Την ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επισήμανε σε συνέντευξή της η Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου, όπως εξήγησε, να μπορεί να είναι βιώσιμο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

«Εχουμε μια πολύ ξεκάθαρη θέση: βασιζόμενο σε συγκεκριμένα στοιχεία, το συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε τη συμφωνία για ένα δάνειο stand-by “κατ’ αρχήν”», σημείωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Το κύριο στοιχείο είναι ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να είναι βιώσιμο», συμπλήρωσε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε από τα τεχνικά κλιμάκια, υπενθυμίζοντας ότι αυτή καθορίζει μία σειρά ενεργειών και οροσήμων που είναι ανάγκη να τηρηθούν. «Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Κατά την πρόβλεψή μου, αυτό θα μπορεί να συμβεί στις αρχές του καινούριου χρόνου», συμπλήρωσε.

 

 

 

ΑΠΕ

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017 at 18:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply