Η τυπική ετήσια επίσκεψη στον γυναικολόγο. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε κανείς. Η διάγνωση; HPV, κοινώς ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Παρόλο που ο γιατρός προσπάθησε να φανεί καθησυχαστικός, η ανησυχία μου ήταν πολύ μεγάλη. Αμέσως μόλις επέστρεψα στο σπίτι, έτρεξα στον υπολογιστή για να συγκεντρώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας και πως οι πιθανότητες να μολυνθεί ένα σεξουαλικώς ενεργό άτομο, αγγίζουν το 70-80%.

Η επόμενη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου: «Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία»; Μπορεί φυσικά, ο γυναικολόγος μου να ήταν καθησυχαστικός αλλά η ανησυχία ήταν πολύ μεγάλη.

Η πιο πρόσφατη αναζήτηση μιλούσε για τα θεαματικά αποτελέσματα μιας κρέμας με το όνομα SILOffGyn, της εταιρείας Heremco Pharmaceuticals M. ΕΠΕ. , που κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα, ωστόσο οι ειδικοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα αποτελέσματά της.

Το έψαξα λίγο περισσότερο. Πρόκειται για ένα νέο βοηθητικό «όπλο» στην φαρέτρα των ιατρών στην προσπάθεια αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμων αλλοιώσεων του τραχήλου που προκαλούνται και από τον ιό HPV, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε διάρκεια μάλιστα μικρότερη από το σύνηθες διάστημα των έξι μηνών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ευάγγελο Παρασκευαϊδη, η χρήση του επηρεάζει προς το θετικότερο τις διαστάσεις των αλλοιώσεων στον τράχηλο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο itv: «Το προϊόν αναφέρεται κυρίως σε νεαρές κοπέλες, έφηβες ή λίγο μετά την εφηβεία, που παρουσιάζουν χαμηλόβαθμες αλλοιώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε επέμβαση που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη μελλοντική γονιμότητα και στην οικογενειακή τους ζωή. Πρόκειται για ένα νέο όπλο που έχουμε στα χέρια μας και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα χρήσης του σε μικρότερη μάλιστα χρονική διάρκεια από τους έξι μήνες που ορίζονται συνήθως για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Αποδεικνύεται ότι έχουμε σημαντική μείωση στις διαστάσεις των αλλοιώσεων και μείωση της έντασής τους, όπως φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα πολυκεντρικής μελέτης που πραγματοποιεί η Ελληνική ομάδα HECPA».

 

Η κρέμα SILOffGyn έχει βασική πρώτη ύλη την κουρκουμίνη, ουσία που περιέχεται στον κουρκουμά και λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ο κ. Παρασκευαΐδης αναφέρθηκε σε μελέτες που έχουν γίνει σε άλλες χώρες για τη συγκεκριμένη ουσία, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του τραχήλου έναντι της HPV λοίμωξης. Η κρέμα SILOffGyn παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου της εταιρείας HECPA, «Παθολογία Τραχήλου & Κολποσκόπησης: Κυτταρολογία – Βιοδείκτες – Κολποσκόπηση – Ιστολογία & Περαιτέρω Διαχείριση- Παρουσίαση Περιστατικών – Problem Based Learning» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16 – 19 Νοεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα.

Το ηθικό μου αναπτερώθηκε και μετά από λεπτομερή συζήτηση με τον γιατρό μου, αποφάσισα πως είναι ίσως η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των αλλοιώσεων του ιού HPV σε πρώιμα στάδια.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.