ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν τα δύο τμήματα της δευτέρας τάξης τους 1ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών μαζί με τις δασκάλες τους Μάγδα Τζημοπούλου και Διαλεχτή Βέργου. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα «στων παραμυθιών τους δρόμους» με αφορμή το μάθημα της γλώσσας του σχολείου τους, που αναφερόταν στο παραμύθι.

Οι μαθητές ήρθαν με πολύ καλή διάθεση, όρεξη και χαμόγελα για να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία σχετικά με την ομορφιά και τη μαγεία του παραμυθιού. Αρχικά αναφερθήκαμε στο τι είναι παραμύθι και ποιο το περιεχόμενό του, πως ξεκινάει και πως τελειώνει αλλά και το ρόλο που παίζουν τα παραμύθια στη ζωή μας. Θυμηθήκαμε μεγάλους παραμυθάδες και τα παιδιά ξεφύλλισαν βιβλία τους, με όμορφες εικόνες και παραμύθια από όλο τον κόσμο.


Στη συνέχεια με τη βοήθεια της βιβλιοθηκονόμου αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους παραμύθι. Ξεκίνησαν πρώτα, ζωγραφίζοντας όμορφες εικόνες δικής τους έμπνευσης, με έντονα χρώματα και υπέροχα σχέδια. Αφού τελείωσαν, τις βάλαμε όλες δίπλα δίπλα και τα παιδιά αποφάσισαν με ποια εικόνα θα ξεκινήσει το παραμύθι. Κι έτσι οι μικροί μας παραμυθάδες άρχισαν να γράφουν τη δική τους ιστορία, με οδηγό τη ζωηρή τους φαντασία. Η κάθε εικόνα συμπληρωνόταν με λόγια και η μία διαδέχονταν την άλλη με όμορφες και ευφάνταστες προτάσεις, ώσπου στο τέλος ξεπήδησαν δύο ξεχωριστά, πανέμορφα και διασκεδαστικά παραμύθια.

Η ευχαρίστηση ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους, όταν διάβασαν τα ολοκληρωμένα έργα τους. Δεν πίστευαν, ότι ξεκινώντας πρώτα με τις εικόνες, θα εμπνευστούν και θα γράψουν δύο όμορφες ιστορίες. Μέσα από την δραστηριότητα, τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν το λόγο, αλλά και να συνεργαστούν βγάζοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.