Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τον Ιούνιο οι εκκρεμείς συντάξεις- Στο μικροσκόπιο των θεσμών τα οικογενειακά επιδόματα

1 Δεκεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς με τα οικογενειακά επιδόματα, τις συντάξεις και αλλά και τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.

Μέχρι τέλος Ιουνίου του 2018 θα έχουν εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων προς τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος εξερχόμενο από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών, με θέμα το συνταξιοδοτικό.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 100.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις οι οποίες θα καταβληθούν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος ο επανυπολογισμός των συντάξεων έχει γίνει σε ποσοστό που φτάνει στο 90% και η διαδικασία για το σύνολο των συντάξεων θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Από το πρωί στις διαπραγματεύσεις συζητείται  η αρχιτεκτονική των οικογενειακών επιδομάτων  ώστε να αυξηθούν οι ενισχύσεις και οικογένειες με ένα και δύο παιδιά ώστε να κλείσει η ψαλίδα με τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε άλλο ανώτατο στέλεχος κορυφαίου υπουργείου,  οι Θεσμοί συμφωνούν πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος 320 εκ. ευρώ το 2018. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι λύνεται το πρόβλημα της επαρκούς χρηματοδότησης των κοινωνικών επιδομάτων, κυρίως των οικογενειακών.

Εκκρεμεί η απάντηση Θεσμών για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2017 at 17:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply