Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ηφαίστειο καθήλωσε στο Μπαλί 59.000 ταξιδιώτες

28 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Στο επίπεδο τέσσερα, το υψηλότερο, αύξησε τα ξημερώματα η Ινδονησία τον συναγερμό στο Μπαλί, λόγω της δραστηριότητας του ηφαιστείου Αγκούνγκ κι ενώ οι αρχές προειδοποιούν για άμεσο κίνδυνο μεγάλης έκρηξης.

Το αεροδρόμιο του νησιού έκλεισε για 24 ώρες, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 445 πτήσεις και περίπου 59.000 ταξιδιώτες να εγκλωβιστούν στο τουριστικό θέρετρο.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ρυάκια κρύας λάβας να κυλούν σε πολλά σημεία στις πλαγιές του ηφαιστείου. Μεταφέροντας λάσπη και φερτά υλικά, τα ρυάκια αυτά μπορούν να καταστρέψουν σπίτια, γέφυρες και δρόμους στο πέρασμά τους.

Οι κάτοικοι σε ακτίνα περίπου δέκα χιλιομέτρων έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Δεν ανησυχώ, αλλά οι φίλοι μου στη Ρωσία ανησυχούν για μένα λίγο» δήλωσε στο Reuters Ρώσος τουρίστας.

Το Μπαλί, διάσημο και δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, προσέλκυσε πέρσι περίπου πέντε εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ το αεροδρόμιό του αποτελεί κόμβο για το σύμπλεγμα νησιών στο ανατολικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν γνωρίσει κάμψε από τον Σεπτέμβριο, οπότε και εντάθηκε η δραστηριότητα του ηφαιστείου.

Με το κλείσιμο του αεροδρομίου, πέντε εναλλακτικά αεροδρόμια σε γειτονικές επαρχίες ετοιμάστηκαν για να υποδεχθούν πτήσεις εσωτερικού. «Είναι λίγο εκνευριστικό γιατί τσέκαρα στο ίντερνετ, όλα ήταν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, και τώρα στέκομαι εδώ και όλα είναι κλειστά» σχολίασε ένας Γερμανός τουρίστας μιλώντας στο Reuters από το αεροδρόμιο του Μπαλί.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν εκατοντάδες ταξιδιώτες να έχουν «κατασκηνώσει» μέσα στο αεροδρόμιο, κάποιοι να κοιμούνται μέσα στους υπνόσακούς τους.

«Ήμαστε στο Μπαλί για τρεις ημέρες και σήμερα επρόκειτο να φύγουμε αλλά μόλις ανακαλύψαμε πως οι πτήσεις μας έχουν ακυρωθεί. Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση γιατί όλα, οι πύλες, τα τσεκ ιν, έχουν κλείσει» περιέγραψε τουρίστας από το Λος Άντζελες.

(Η φωτογραφία είναι από τις 25 Νοεμβρίου)

 

 

 

 

newsbeast

 

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017 at 16:01 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply