Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς φέρνει στους δρόμους της η Σιγκαπούρη

25 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς σκοπεύει να λανσάρει στους

δρόμους της η Σιγκαπούρη έως το 2022.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τρεις νέες γειτονιές που θα έχουν λιγότερες διασταυρώσεις, για να είναι πιο «βολικές» για τα λεωφορεία αυτά.

Τα λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους μέσα στις κοινότητές τους αλλά και σε κοντινούς σταθμούς τρένων και λεωφορείων.

Η πυκνοκατοικημένη Σιγκαπούρη, εξηγεί το BBC, φιλοδοξεί με την τεχνολογία αυτή να βοηθήσει στη διαχείριση των περιορισμών γης αι ανθρώπινου δυναμικού.

«Τα αυτόνομα οχήματα θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα και τον βαθμό διασύνδεσης του συστήματος δημόσιων μεταφορών, ειδικά για τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες με μικρά παιδιά και όσους αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Khaw Boon Wan.

Τα αυτόνομα λεωφορεία αναμένεται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε αυτά που ήδη κυκλοφορούν, με οδηγούς, και αρχικά θα χρησιμοποιηθούν σε ώρες μειωμένης κίνησης.

73hj6xi9

 

newsbeast
loading…

This entry was posted on Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 at 23:05 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply