Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένα εκατομμύριο Fiat Panda στην παραγωγή

25 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Το Fiat Panda κατέγραψε ένα ακόμα σημαντικό σταθμό στη σύγχρονη ιστορία του, καθώς στις 17 Νοεμβρίου 2017 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Fiat στο G. Vico Pomigliano d’Arco της Ιταλίας, το εκατομμυριοστό Panda.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο θα διατεθεί στην ιταλική αγορά, είναι ένα Panda City Cross με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων 69 ίππων σε λευκό χρώμα και με off-road εμφάνιση. Από την αρχή του λανσαρίσματός του, το Panda ξεχωρίζει για τις τρεις διαφορετικές του προσωπικότητες. Έτσι μπορεί να αποτελέσει ένα λειτουργικό αυτοκίνητο πόλης 4X2 ή ένα ιδιαίτερα συμπαγές μικρό 4Χ2 με εμφάνιση off-road ή τέλος ένα στιλάτο crossover 4Χ4 με εξαιρετικές ικανότητες που το έχουν οδηγήσει στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη.

171117_Fiat_03

Συνολικά έχουν πουληθεί 7,5 εκατομμύρια Panda από το 1980, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Panda (το νέο ρεκόρ αναφέρεται στην τέταρτη γενιά του μοντέλου που λανσαρίστηκε στα τέλη του 2011). Οι παραπάνω αριθμοί, καθώς και μια σειρά από καινοτομίες και πρωτιές στην κατηγορία αποτελούν απόδειξη της μακράς και επιτυχημένης ιστορίας του μοντέλου. Για παράδειγμα, το Panda ήταν το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με τετρακίνηση το 1983 και το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιάστηκε με κινητήρα diesel το 1986. Το 2004, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που διακρίθηκε με τον τίτλο «Car of the Year», ενώ την ίδια χρονιά το Panda κατάφερε να ανέβει στην κατασκήνωση βάσης στο Έβερεστ σε υψόμετρο πάνω από τα 5,5 χιλιάδες μέτρα.

Τα ρεκόρ συνεχίστηκαν το 2006 όταν το Panda έγινε το πρώτο mini αυτοκίνητο πόλης μαζικής παραγωγής με φυσικό αέριο. Από το λανσάρισμα και κάθε χρόνο η συγκεκριμένη έκδοση έχει γίνει best seller στην Ιταλία και στην Ευρώπη, σημειώνοντας συνολικά το ρεκόρ των 300.000 πωλήσεων τον περασμένο Φεβρουάριο.

171117_Fiat_02

Η επιτυχία του Panda εκτός από τα παραπάνω έγκειται και στο ότι σήμερα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία με κινητήρες που μπορούν να κινηθούν με όλα τα διαθέσιμα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υγραέριο), διάφορους τύπους εκδόσεων (Panda, Panda, City Cross, Panda 4×4 και Panda Cross 4×4), προσφέρεται ως δικίνητο ή τετρακίνητο, με αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 at 16:09 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply