Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπόθεση Novartis: Κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων στις ΗΠΑ 

16 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες απο την αρχή της εβδομάδες πραγματοποιεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο επίκουρος εισαγγελέας Γ. Μανώλης, στο πλαίσιο της συνεργασίας και του αιτήματος δικαστικής συνδρομής της χώρας μας, για την υπόθεση της Novartis.

Hδη η ελληνική πλευρά έχει ανοίξει δικογραφία για το θέμα, μετά την αποκάλυψη ότι δύο πρώην στελέχη της εταιρίας βρέθηκαν στην Αμερική και θέλησαν να λάβουν την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, προκειμένου να δώσουν στοιχεία για τις πρακτικές της εταιρίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η έρευνα ανοίξει εδώ και δύο χρόνια, τόσο από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαισύνης, όσο και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η εταιρία είχε δημιουργήσει δίκτυο με δωροδοκίες γιατρών δημοσίων νοσοκομείων,αλλά  και σε ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να εξασφαλίζει  την προτίμησή τους για τα φαρμακευτικά της σκευάσματα, ενώ ερευνάται και τυχόν εμπλοκή κρατικών
αξιωματούχων.

Στην Ελλάδα, έρευνα για την τιμολόγηση των φαρμάκων του ελβετικού κολοσσού, πραγματοποιεί και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών από το τμήμα κατά της Διαφθοράς, έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας, προκειμένου να κατάςχουν έγγραφα και στοιχεία, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών έχουν ήδη μπει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μεγάλο- στελεχών της εταιρείας.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 at 20:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply