Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

5η  Διαπεριφερειακή συνάντηση των εταίρων του έργου «BRIDGES» στην Κοζάνη

14 Νοεμβρίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Στην Κοζάνη από τις 21 έως και τις 23 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η 5η διαπεριφερειακή

συνάντηση των εταίρων του έργου BRIDGES (Bridging competence infrastructure gaps and speeding up growth and jobs delivery in regions) στα πλαίσια του προγράμματος INTERRG EUROPE, στο οποίο η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ συμμετέχει ως εταίρος.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν εννέα φορείς – ιδρύματα από 7 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που εργάζονται συλλογικά για την επίτευξη των στόχων του Έργου.


Πιο συγκεκριμένα, οι εταίροι που θα συμμετέχουν είναι:

  • KainuunEtultd. – Φινλανδία (επικεφαλής εταίρος)
  • Regional Council of Kainuu – Φινλανδία
  • Lubelskie Voivodeship – Πολωνία
  • Uusimaa Regional Council – Φινλανδία
  • Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ANKO – Ελλάδα
  • Soča Valley Development Centre – Σλοβενία
  • Pannon Business Network Association – Ουγγαρία
  • European Business and Innovation Centre of Burgos – Ισπανία
  • Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ελλάδα

Στην συνάντηση επίσης θα παρευρίσκονται στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre)

Υπενθυμίζεται ότι, ο γενικός στόχος του έργου BRIDGES είναι η βελτίωση της εφαρμογής των πολιτικών RIS3 και η αποδοτικότητα των επενδυτικών προτεραιοτήτων των διαρθρωτικών ταμείων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός στόχος του έργου BRIDGES είναι η βελτίωση της υλοποίησης της στρατηγικής RIS3 σε όλες τις περιφέρειες των εταίρων. Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η ανάπτυξη επενδύσεων στην βίο-οικονομία, η διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ βιομηχανιών, βίο-οικονομίας και ερευνητικών και η βελτίωση των ενδιάμεσων φορέων υλοποίησης RIS3. (π.χ. Κέντρα Αριστειας – Competence Centres)

Η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του έργου BRIDGES, έχει επιλέξει να επικεντρωθεί στον τομέα της αγροδιατροφής που αποτελεί προτεραιότητα της στρατηγικής RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το Έργο BRIDGES έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από την 1η Απριλίου του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31/03/2021.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Γρηγόρης Μαυρίδης Πολιτικός Μηχανικός

Στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΚΟ

Φον Καραγιάννη 1-3, 50 100 Κοζάνη

τηλ. 24610 24022, fax. 24610 38628

e-mail: gmavridis@anko.gr www.anko.gr

This entry was posted on Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017 at 20:34 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply