Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ισπανία: Εκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου -Για τα μέτρα άρσης αυτονομίας της Καταλονίας

21 Οκτωβρίου, 2017 by Σταματίνα

Το υπουργικό συμβούλιο της ισπανικής κυβέρνησης συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί, με στόχο να αποφασιστούν τα μέτρα που θα έχουν ως στόχο την ανάκτηση του ελέγχου της Καταλονίας και την άρση της αυτονομίας της.

Ο Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα, που θα τεθούν προς έγκριση στη Γερουσία, καθώς η Καταλονία συνεχίζει να απειλεί με απόσχιση. Η Μαδρίτη έχει την πλήρη στήριξη του βασιλιά Φελίπε και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που αναμένεται, σύμφωνα με το AFP, είναι να πάρει η Μαδρίτη τον έλεγχο της καταλανικής αστυνομίας, της Mossos d’Esquadra, της οποίας ο αρχηγός κατηγορήθηκε για ανταρσία γιατί δεν εμπόδισε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου.

Η El Pais αναφέρει ότι η Μαδρίτη θα παύσει το σύνολο της καταλανικής κυβέρνησης και θα προκηρύξει εκλογές στην περιφέρεια το συντομότερο δυνατόν, ίσως τον Ιανουάριο.

 

ΑΠΕ/ AFP

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017 at 20:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply