Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Μπιλ Γκέιτς ζητά συγγνώμη για το …Control-Alt-Delete

21 Σεπτεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Ο «εγκέφαλος» πίσω από τον τεχνολογικό κολοσσό Microsoft και εμπνευστής των Windows Μπιλ Γκέιτς ζήτησε… συγνώμη που δημιούργησε τον ενοχλητικό συνδυασμό που επέλεξε να χρησιμοποιήσει για να συνδέεται ο χρήστης στον υπολογιστή του.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, όπως αναφέρει το CNN, παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι ο συνδυασμός των πλήκτρων Control-Alt-Delete, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να συνδεθεί ο χρήστης στα Windows, είναι όντως περίεργος.

«Αν θα μπορούσα να κάνω έστω και μία μικρή προσαρμογή, θα έφτιαχνα μόνο ένα πλήκτρο για τη συγκεκριμένη λειτουργία» είπε ο Γκέιτς, την Τετάρτη στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επιχειρηματικότητας στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, αυτή είναι μία εξομολόγηση που έχει κάνει και στο παρελθόν. Το 2013, είχε κατηγορήσει της IBM για το ίδιο ακριβώς θέμα.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει ένα μόνο πλήκτρο. Αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM, δεν ήθελε να μας δώσει αυτό το ένα πλήκτρο» είχε πει τότε σε μία εκδήλωση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Αντίθετα, στους υπολογιστές Mac της Apple, τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί με ένα μόνο, όχι 3, πλήκτρα.

Ο συνδυασμός Control-Alt-Delete είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται και για να κλείσει ο υπολογιστής όταν κολλάει.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2017 at 22:22 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply