Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μετά τη Μπλε Φάλαινα, ήρθε η «Δοκιμασία του Πάγου και του Αλατιού»

2 Σεπτεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Από τις ΗΠΑ, όπου κάνει πλέον θραύση, ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι έχει εισβάλει και στην Ευρώπη. Μετά τη Μπλε Φάλαινα και τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους ή κινδύνεψαν σοβαρά, τώρα ήρθε η δοκιμασία του «Πάγου και του Αλατιού».

Το CSI Institute του υποστράτηγου ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη, ενημερώνει πως το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται «Salt and Ice Challenge» και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube.

 

Φωτογραφία του Manos Sfakianakis.

 

Η δοκιμασία προκαλεί τα παιδιά να τοποθετήσουν ένα παγάκι πάνω σε σημείο του σώματός τους που έχουν ρίξει αλάτι. Ο νικητής του «παιχνιδιού» είναι αυτός που θα αντέξει τον πόνο από το «κάψιμο» που προκαλεί ο πάγος στο δέρμα.

Όπως αναφέρουν γιατροί και μελετητές, το αλάτι κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Salt and Ice Challenge2

 

 

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2017 at 22:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply