Είναι τα νοστιμότερα μακαρόνια με τις λιγότερες θερμίδες.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια πένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες ώριμες, μεσαίες
  • Φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  • Βράστε τις πένες, όπως λέει η συσκευασία
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι
  • Ροδίστε τις μελιτζάνες, αφού τις κόψετε σε κύβους
  • Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • Ροδίστε ακόμη 2 λεπτά, σε μεσαία φωτιά
  • Προσθέστε τις ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • Αφήστε να γίνει μια παχιά σάλτσα, για 8-10 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέστε βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Ρίξτε τις πένες στο τηγάνι και ανακατέψτε
  • Αν θέλετε το πιάτο σας να είναι πιο «καθαρό» τοποθετήστε τις πένες σε βαθύ πιάτο, γαρνίρετε με το ραγού μελιτζάνας και ρίξτε άφθονη παρμεζάνα

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.