Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανησυχία στον ΟΗΕ για την κατάσταση στη Βενεζουέλα

28 Ιουλίου, 2017 by Σταματίνα

Κανείς δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί να ψηφίσει την Κυριακή στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφερόμενη στις εκλογές για την ανάδειξη της συντακτικής συνέλευσης.

«Ανησυχούμε πολύ», δήλωσε σήμερα από τη Γενεύη μια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας και «η επιθυμία του λαού τη Βενεζουέλας να συμμετάσχει ή όχι σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να γίνει σεβαστή».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, «κανείς δεν θα πρέπει να αναγκαστεί να ψηφίσει, και όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν με πλήρη ελευθερία».

Κατά συνέπεια η Ύπατη Αρμοστεία απηύθυνε έκκληση στις αρχές της Βενεζουέλας να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις εναντίον της συντακτικής συνέλευσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ εξέφρασε εξάλλου την ιδιαίτερη ανησυχία της για το γεγονός ότι απαγορεύθηκαν όλες οι διαδηλώσεις έως την 1η Αυγούστου.

«Ελπίζουμε ότι οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, αν πραγματοποιηθούν, θα διεξαχθούν ειρηνικά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», κατέληξε η εκπρόσωπος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017 at 21:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply