Είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του χοιρινού, αλλά λίγο ξερό σαν κρέας επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος.

Η συνταγή που σας δίνω θα κάνει το ψαρονέφρι σας λουκούμι.

Υλικά

  • 1/3 φλυτζανιού μέλι
  • 1/3 φλυτζανιού σάλτσα teriyaki
  • 3 κουταλιές σούπας ξανθή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 ψαρονέφρια 1/2 κιλού το καθένα
  • Ρύζι για συνοδεία

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε τα 8 πρώτα υλικά και ανακατέψτε καλά
  • Τοποθετήστε τη μαρινάδα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και βάλτε μέσα τα δύο ψαρονέφρια
  • Βάλτε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή για μια νύχτα και γυρίστε τα κάπου κάπου
  • Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάδα αλλά μην την πετάξετε
  • Ψήστε το κρέας σε καυτό γκριλ ή καλύτερα σε μπάρμπεκιου για 20-35 λεπτά συνολικά
  • Περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα, κατά βούληση
  • Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με ρύζι

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.