Κρασί, κοτόπουλο, λεμόνι, βούτυρο και κάπαρη. Αυτή η συνταγή των Ιταλών, Piccata, είναι ευλογημένη.

Υλικά

  • 3/4 κιλό κοτόπουλο στήθος
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1,5 φλυτζάνι ζωμό κότας
  • 1 μεγάλο λεμόνι σε φέτες (κρατείστε 1/4 για τον χυμό)
  • 1/4 φλυτζανιού κάπαρη
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί

 

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο
  • Σε βαθύ πιάτο ρίξτε το αλεύρι, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αλευρώστε το κοτόπουλο ελαφρά
  • Βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, ροδίστε καλά το κοτόπουλο και βάλτε το στην άκρη
  • Στο τηγάνι προσθέστε το κρασί και αφήστε να τσιρίξει λίγο, να βγάλει αρώματα
  • Προσθέστε τον ζωμό κότας διαλυμένο σε 1,5 φλυτζάνι ζεστό νερό στο τηγάνι -Ρίξτε μέσα και τις φέτες λεμόνι
  • Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να δέσει, να μείνει το μισό υγρό
  • Προσθέστε την κάπαρη και τον χυμό λεμονιού
  • Τοποθετήστε μέσα και το κοτόπουλο, ρίξτε λίγο μαϊντανό από πάνω -Ετοιμο!
  • Συνδιάστε το με πράσινη σαλάτα, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες κλπ

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.