Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών για τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων

8 Ιουνίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ Β’ 1867/29-05-2017 αναφορικά με την τροποποίηση της υπ’ αρ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξενες αυτής εξέδωσε το παρόν ψήφισμα με το οποίο:


1. Διαμαρτύρεται για την υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων όπως κατασκευάστηκαν, κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευασθούν σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτού οδικών αξόνων. Η αύξηση των σταθμών διοδίων στον βασικότερο άξονα της βόρειας Ελλάδας θα έχει άμεσες και ουσιαστικές συνέπειες στις τοπικές οικονομίες καθώς θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που τη χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο (από και προς τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Καστοριά), θα επηρεάσει με τις αυξήσεις στα μεταφορικά και τις τιμές των προϊόντων και θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση στην τουριστική κίνηση, ειδικότερα την μεταξύ των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας. Τέτοιες ενέργειες υποδαυλίζουν τις προσπάθειες των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για στήριξη της οικονομίας και των τουριστικών ροών.


2. Ζητά από την κυβέρνηση να πιέσει την εταιρεία Εγνατία Οδό Α.Ε. να ακυρώσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και παράλληλα από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να παλέψουν ενάντια στη δημιουργία νέων διοδίων.

Γρεβενά, 7/6/2017

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Γρεβενών

Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017 at 14:50 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply