Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα καλύτερα κόλπα για να κοιμηθείτε στο αεροπλάνο

8 Ιουνίου, 2017 by Σταματίνα

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτεραιότητες όταν ταξιδεύει με το αεροπλάνο. Τις περισσότερες φορές, όμως, ο ύπνος μοιάζει σαν την καλύτερη λύση όταν βρισκόμαστε στα 30 χιλιάδες πόδια και είμαστε μόνοι. Οι δυσκολίες είναι πολλές και κάποια τρικ είναι προφανή: όχι καφές, όχι αλκοόλ, όχι junk food. Κάποια άλλα, όμως, ίσως να μην τα έχετε υπόψη σας.

Πιείτε ένα τσάι βοτάνων
Αν είναι χωρίς καφεΐνη, μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας κάνει να νυστάξετε πιο εύκολα. Το πράσινο τσάι, για παράδειγμα, περιέχει θεανίνη, ένα αμινοξύ με χαλαρωτική δράση για το νευρικό σύστημα, ενώ πολλοί προτιμούν βαλεριάνα ή χαμομήλι.

Βάλτε τα πόδια σας ψηλά
Αυτό απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους με χαμηλό ύψος, που ίσως χρειάζεται να ξεκουράσουν καλύτερα τα πόδια τους, βάζοντάς τα πάνω σε μια τσάντα/βαλίτσα. Αν μπορείτε, καθίστε αναπαυτικά, όπως θα καθόσασταν στον καναπέ του σπιτιού σας.

 

Φάτε το κατάλληλο σνακ
Προσπαθήστε να μην φάτε πολύ, γιατί το φούσκωμα προκαλεί δυσφορία.Προτιμήστε τροφές που περιέχουν φυσικές ουσίες που ενθαρρύνουν τον ύπνο, όπως οι μπανάνες, τα κεράσια, το χούμους, το γιαούρτι, τα καρύδια και το μέλι.

Αποφύγετε τις μπροστινές θέσεις
Οι περισσότεροι φαίνεται να προτιμούν τις θέσεις αυτές, προκειμένου να κατέβουν πιο γρήγορα από το αεροπλάνο, αλλά αν θέλετε να κοιμηθείτε, δεν είναι οι καταλληλότερες. Βρίσκονται κοντά στις τουαλέτες, στο μέρος που οι αεροσυνοδοί ετοιμάζουν το φαγητό κι εκεί που προτιμούν να κλείνουν θέση οι οικογένειες με παιδιά. Όχι και το καλύτερο μέρος για λίγη ησυχία.

Φορέστε άνετα ρούχα
Προτιμήστε χαλαρά ρούχα που δεν σας ενοχλούν, ούτε σας πιέζουν. Εκτός του ότι είναι πιο βολικά για τις ώρες του ταξιδιού, προστατεύουν από τη βαθιά φλεβική θρόμβωση, που συμβαίνει όταν η κυκλοφορία περιορίζεται. Το να κρατάτε το αίμα σε φυσιολογική ροή όταν κάθεστε είναι σημαντικό τόσο για την υγεία, όσο και για την άνεσή σας.

 

clickatlife

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017 at 21:12 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply