Σε οργασμό βρίσκεται το real estate της Μυκόνου λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η σεζόν στο Nησί των Aνέμων. Σε μια χρονική περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης για τον κτηματομεσιτικό χώρο στην Ελλάδα, ο συγκεκριμένος ξερόβραχος του Αιγαίου αποτιμά σχεδόν κάθε σπιθαμή της γης του σε χρυσάφι.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι μεσίτες, σύμφωνα με όσα ακούγονται, δεν προλαβαίνουν να δείχνουν σπίτια σε ενδιαφερόμενους κροίσους, ενώ συζητιούνται έντονα και τα πρώτα deals που έγιναν γνωστά. Η βίλα του Γιώργου Κορωνιά κατέληξε στα χέρια του Αιγύπτιου Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος «χτύπησε» αγοράζοντας άλλη μία εντυπωσιακή κατοικία σε ένα νησί που λατρεύει εδώ και χρόνια. Το ζεύγος Ταουφίκ και Χάλα Χούρι έκλεισε προ ημερών το deal για την αγορά της εξοχικής κατοικίας του Βασίλη και της Σοφίας Μπιθαρά στον Αγιο Λάζαρο, μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα, με το τελικό τίμημα να προσεγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, αυτό που περιμένουν όλοι είναι να δουν ποιος θα δώσει τα περίπου 12 εκατ. ευρώ για μία από τις ακριβότερες και πιο εντυπωσιακές κατοικίες της Μυκόνου. Πρόκειται για το περίφημο Château που ανήκε στον  κ. Μαρίνο Παράβαλο έως τον Αύγουστο του 2014, με την εκπληκτική θέα, τα δεκάδες δωμάτια και τη συγκλονιστική αιγαιοπελαγίτικη διακόσμηση, που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Paradise και Super Paradise. Παράλληλα και με μια σεζόν για την οποία όλα μέχρι στιγμής συνηγορούν στο ότι θα είναι εξαιρετική -τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες- οι βίλες προς ενοικίαση είναι σχεδόν όλες κλεισμένες από επώνυμους πελάτες που δεν διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από 3.500 έως και 100.000 ευρώ την εβδομάδα!

Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις φέρεται να αγόρασε μια εξοχική κατοικία στη Μύκονο καταβάλλοντας 6,5 εκατ. ευρώ

Οι τιμές βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με τις απαιτήσεις του πελάτη, ο οποίος μπορεί να έχει από τις πιο απλές -βλέπε μια μικρή κατοικία 80 τ.μ. χωρίς προσωπικό- ή μια βίλα 400 τ.μ. με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, μπάτλερ, σεφ και υπηρετικό προσωπικό. Υπάρχουν πλούσιοι Αραβες που πληρώνουν 200.000-300.000 ευρώ για παραμονή δύο εβδομάδων σε μια μυθική εξοχική κατοικία, απολαμβάνοντας μαζί με την παρέα τους όλες τις ανέσεις. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, το νησί αναμένεται να βουλιάξει από κόσμο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπου οι Ελληνες θα δώσουν για πρώτη και τελευταία φορά ηχηρό «παρών» στο νησί. Αμέσως μετά θα αρχίσει η επέλαση των Αράβων…

O Mr BSB πούλησε τη βίλα του στους Χούρι

Ο κ. Βασίλης Μπιθαράς, ιδιοκτήτης της εταιρείας ένδυσης BSB, και η σύζυγός του Σοφία είναι ένα ζευγάρι που κρατούσε και εξακολουθεί να κρατά πολύ χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά το κοινωνικό του προφίλ. Η εξοχική τους κατοικία στον Αγιο Λάζαρο, κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού, μόνο που μετά από χρόνια δεν ανήκει πλέον στο ζευγάρι.Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, η βίλα πουλήθηκε αντί 1,2 εκατ. ευρώ και οι νέοι ιδιοκτήτες είναι οι Ταουφίκ και Χάλα Χούρι.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον γνωστά ζευγάρια ιδιαίτερα εύπορων Λιβανέζων, που ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, ενώ διατηρεί στενότατες φιλικές σχέσεις με ισχυρές οικονομικές δυναστείες. Ο Ταουφίκ Χούρι είναι το Νο2 της πανίσχυρης κατασκευαστικής εταιρίας CCC με έδρα την Αθήνα και κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ η σύζυγός του Χάλα θεωρείται μία από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο κοσμικό γίγνεσθαι.
Διατηρούν στενότατες σχέσεις με τα ζεύγη Γκαντούρ και Ζέιν, και τα καλοκαίρια επισκέπτονται πολύ τακτικά τη Μύκονο, κάτι που τους ώθησε στο να ψάξουν για ένα δικό τους σπίτι στο Νησί των Ανέμων. Λάτρεψαν την εξοχική κατοικία της οικογένειας Μπιθαρά, η οποία ενώνει την πέτρα με το λευκό των Κυκλάδων σε έναν αρμονικό συνδυασμό, ενώ η πισίνα στο τελείωμά της χαρίζει μια εκπληκτική θέα. Το σπίτι δεσπόζει πάνω σε μια πλαγιά, στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχεί το μάρμαρο, ενώ η επίπλωση συνδυάζει το ξύλο και τη minimal αισθητική με τα γήινα χρώματα.

Το deal κλείστηκε πριν από λίγες ημέρες και οι νέοι ιδιοκτήτες αισθάνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη επένδυση, ενώ κανείς πλην των ιδίων δεν ξέρει αν θα πραγματοποιήσουν αλλαγές στη νέα τους εξοχική κατοικία.

Το ζεύγος Ταουφίκ και Χάλα Χούρι έκλεισε deal για την αγορά της εξοχικής κατοικίας του ζεύγους Βασίλη και Σοφίας Μπιθαρά στον Αγιο Λάζαρο, μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα, με το τελικό τίμημά της να προσεγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ

12 εκατ. ευρώ για το Château 

Η γαλλική λέξη «château» γεννήθηκε για να προσδιορίσει κάποιες κατοικίες-κάστρα, κυρίως στην επαρχία, όπου κατοικούσαν ευγενείς με τίτλους και ιδιοκτησίες χιλιάδων στρεμμάτων. Ξεχώριζαν λόγω μεγέθους και ενίοτε λόγω των πύργων τους, ενώ πολλά châteaux έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων. Υπάρχει όμως και ένα πολύ διαφορετικό, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Προβηγκία και πολύ νεότερο, το οποίο αρχιτεκτονικά δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνα της Γαλλίας. Πρόκειται για την εξοχική κατοικία του κ. Μαρίνου Παράβαλου στη Μύκονο, στην οποία μπήκε πωλητήριο με το τίμημα να ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ.
Η κατοικία έπαψε να είναι στην κατοχή του κ. Παράβαλου τον Αύγουστο του 2014, φαίνεται όμως οι νέοι ιδιοκτήτες της φαίνεται να θέλουν να την πουλήσουν.

Για την ακρίβεια, ο νέος ιδιοκτήτης του Château -ο οποίος αναζητείται- θα πρέπει να καταβάλει 11,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να απολαύσει τη μυθική βίλα του γνωστού επιχειρηματία, η οποία δεσπόζει στη θέση Πυργί σε έκταση 10 στρεμμάτων.
Πρόκειται για μια περιοχή ανάμεσα στον κόλπο του Paradise και την παραλία του Super Paradise και η κατοικία χαρίζει μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο της Μυκόνου. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο κατοικίες οι οποίες ενώνονται σε μία, σχεδιασμένες σε απόλυτη αρμονία με το γυμνό μυκονιάτικο τοπίο, ενώ το λευκό χρώμα και η πέτρα κυριαρχούν σε όλους σχεδόν τους χώρους.

Υπάρχουν 17 κρεβατοκάμαρες και αντίστοιχα μπάνια, μια συγκλονιστική πισίνα, έπιπλα λιτά σε μια εξαιρετική συνύπαρξη του minimal με το κλασικό ύφος. Ανθρωποι που φιλοξενήθηκαν στο Château κάνουν λόγο για την ωραιότερη ίσως κατοικία της Μυκόνου, την πώληση της οποίας ανέλαβε η εταιρεία Sotheby’s International realty. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν εάν το επιθυμούν να επισκεφτούν την εκπληκτική κατοικία. Αλλωστε, όπως λένε στελέχη από τον χώρο του real estate, μόνο τυχαία δεν βγήκε η αγγελία πώλησης της luxury βίλας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους για κατοικίες στη Μύκονο, όπου οι τιμές παραμένουν πολύ υψηλές, και γι’ αυτό η βίλα Παράβαλου πωλείται ξανά.

Στο περίφημο Chateau του Μαρίνου Παράβαλου μπήκε πωλητήριο με το τίμημα να ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα πολυτελέστερα σπίτια της Μυκόνου στην περιοχή μεταξύ Paradise και Super Paradise με εκπληκτική θέα, 17 δωμάτια και λιτή αιγαιοπελαγίτικη διακόσμηση

Ευτυχισμένες στιγμές

Πριν το 2014, στη συγκεκριμένη βίλα φιλοξενούνταν κατά περιόδους ακόμη και 20 άτομα, τα οποία απολάμβαναν τη φιλοξενία του επιχειρηματία. Εκεί έκαναν διακοπές τα παιδιά του, η πρώην πλέον σύζυγός του και διάσημη γλύπτρια Vassiliki, στενοί φίλοι της οικογένειας που έρχονταν για Σαββατοκύριακο, αλλά και συγγενείς.

Οι δορυφορικές τηλεοράσεις, το WiFi σε όλους τους χώρους, ο υπερσύγχρονος κλιματισμός, τα απίστευτα καθιστικά και φυσικά το απαραίτητο προσωπικό συνέβαλαν τα μάλα ώστε οι προσκεκλημένοι να ζήσουν αξέχαστες στιγμές στο Château. Κάποιες βραδιές το κέφι χτύπησε κόκκινο και οι μουσικές απογείωσαν τις διαθέσεις των παριστάμενων που χόρευαν μέχρι τις πρωινές ώρες με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Στα 69 του χρόνια παραμένει ένας ζωντανός άνθρωπος έστω και αν δεν είναι πλέον τόσο ενεργός όσο παλιότερα σε ό,τι έχει να κάνει με το επιχειρείν. Γέννημα θρέμμα του Πειραιά, μεγάλωσε αναζητώντας από έφηβος ακόμη τη μεγάλη ευκαιρία, επιλέγοντας αρχικά να σπουδάσει δημοσιογραφία την περίοδο που υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα. Τελικά, παρόλο που πήρε το πτυχίο του το 1971, δεν εντρύφησε ποτέ στο ρεπορτάζ, αφού η χούντα δεν ευνοούσε ιδιαίτερα το λειτούργημα και ξεκίνησε να εργάζεται σε γνωστή διαφημιστική εταιρεία. Μετά από οχτώ χρόνια έκανε το μεγάλο άλμα, αυτό που τον μεταμόρφωσε εν μια νυκτί από account executive σε επιχειρηματία, εξαγοράζοντας το 56% της Κωτσόβολος.

Οι μέθοδοι που ακολούθησε για την εξέλιξη της εταιρείας τού έδωσαν τον τίτλο του μάγου της αγοράς, αφού η αλυσίδα καθιέρωσε τη δωρεάν μεταφορά, ποικίλους τρόπους πληρωμής από τον πελάτη, ενώ ήταν η πρώτη που δέχτηκε πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Δεν έλεγε ποτέ «εγώ έκανα αυτό» αλλά προτιμούσε το «εμείς» και όταν ρωτήθηκε σε μεταγενέστερη συνέντευξή του γιατί απαντάει στον πληθυντικό, επισήμανε ότι «η δουλειά δεν γίνεται ποτέ από έναν άνθρωπο.

Ο ένας μπορεί να είναι μπροστάρης, αλλά δεν θα μπορούσε από μόνος του να δημιουργήσει περισσότερα από ένα καταστήματα. Πιστεύω στη σπουδαιότητα των καλών συνεργατών. Και για να έχεις καλούς συνεργάτες, θα πρέπει να δουλεύεις μαζί τους και μάλιστα το ίδιο σκληρά».
Λάτρης της καλής ζωής, παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει και την ιδιότητα του παππού.

Η εξοχική κατοικία στον Αγιο Λάζαρο, κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα και κομψότερα σε διακόσμηση σπίτια του νησιού

Το χτύπημα του «Αιγύπτιου»

Δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα του Μαγιού εκείνη του 2011 στο πριγκιπάτο του «Nammos». Μια μεγάλη παρέα στήνει ξέφρενο γλέντι με δεκάδες άνδρες και γυναίκες να εντρυφούν σε magnum φιάλες γαλλικών ροζέ κρασιών, σούσι, φρέσκα ψάρια και σαμπάνιες Moet & Chandon και Dom Perignon. Ενας ψηλόλιγνος κύριος με κοψιά Ανατολίτη δείχνει να είναι ο οικοδεσπότης του πάρτυ που έχει ανάψει για τα καλά.

Πρόκειται για τον Ναγκίμπ Σαουίρις, τον Αιγύπτιο κροίσο που έγινε ευρέως γνωστός στην Ελλάδα από την εμπλοκή του στη Wind Hellas, ο οποίος χαμογελάει, λικνίζεται και απολαμβάνει τη luxury αύρα της Ψαρούς, όπως και οι προσκεκλημένοι του.

Πέρασαν έξι χρόνια για να ακουστεί ξανά το όνομά του σε συνδυασμό με τη Μύκονο, αφού πηγές από τον χώρο του real estate τον αναφέρουν ως τον αγοραστή της βίλας Κορωνιά στον Αγιο Λάζαρο, με τίμημα 5 εκατ. ευρώ. Φέρεται επίσης να αγόρασε άλλη μία εξοχική κατοικία στο νησί που ανήκε σε επιχειρηματία από την Αθήνα, καταβάλλοντας 6,5 εκατ. ευρώ.  Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για την αιτία -πέραν της ιδιοκατοίκησης- που ώθησε τον Αιγύπτιο μεγιστάνα να προχωρήσει στη σχεδόν ταυτόχρονη αγορά των δύο εντυπωσιακών κατοικιών, ξοδεύοντας πάνω από 11,5 εκατ. ευρώ. Το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο ίδιος, που συνεχίζει να είναι ένας επιτυχημένος businessman κάνοντας επιτυχημένα ανοίγματα σε αγορές όπως αυτή του real estate. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει συγκρότημα luxury διαμερισμάτων στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας, το οποίο θα περιλαμβάνει εντυπωσιακές κατοικίες, ιδιωτική μαρίνα, mall, ενώ προτίθεται να διαμορφώσει και ιδιωτικές παραλίες. Το συνολικό κόστος της επένδυσής του ανέρχεται σε 235 εκατ. δολάρια.

Η πρώτη παρουσίαση του project έγινε, πριν από δύο μήνες, στο Ντουμπάι με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών. Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Burj Al Arab», ο 7ος μεγαλύτερος δισεκατομμυριούχος της αφρικανικής ηπείρου έστειλε ουσιαστικά μια πρόσκληση στους εύρωστους οικονομικά κατοίκους του αραβικού εμιράτου να επενδύσουν σε αυτό το πρόγραμμα. Τόνισε μάλιστα ότι ο κύριος σκοπός του συγκεκριμένου project είναι να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό οι παραθαλάσσιες ομορφιές της περιοχής και οι παραλίες της. Προς το παρόν, πάντως, το φετινό καλοκαίρι θα τιμήσει δεόντως τη Μύκονο…

 

 

protothema

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.