Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στράουχ (ESM): Κλειδί τα προαπαιτούμενα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

3 Ιουνίου, 2017 by Σταματίνα

Αισιόδοξος ότι έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, που διαμορφώνει τις συνθήκες για επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup, εμφανίστηκε ο Ρολφ Στράουχ.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, σε συνέντευξή του στο «Βήμα» τόνισε ότι η συμφωνία του Μαΐου του 2016 για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος παραμένει η βάση της συζήτησης και αυτά θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, εφόσον αυτό έχει εφαρμοστεί πλήρως και εφόσον είναι αναγκαία.

Σημείωσε ότι υπάρχει αρκετή καλή θέληση όσων εμπλέκονται ώστε να υπάρξει συναίνεση στις 15 Ιουνίου. «Η καλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας σε αυτή τη συζήτηση είναι η πλήρως εφαρμογή των προαπαιτούμενων, κάτι που συνιστά κλειδί», τόνισε.

Εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχει δέσμευση ή σχετική απόφαση. Ακόμη, τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα κερδίζει περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως- που αντιστοιχεί σε 6% του ΕΠ- δανειζόμενη από τον ESM και όχι από την αγορά.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2017 at 18:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply