Στην τελική ευθεία έχει μπει το Bike Odyssey, ο απόλυτος ποδηλατικός αγώνας, που θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά στην πανέμορφη και επιβλητική Πίνδο από τις 18 Ιουνίου 2017 έως τις 25 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται για έναν Cross Country ποδηλατικό αγώνα που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδουκαι δίκαια θεωρείται, ο δυσκολότερος στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως. Η έναρξη θα γίνει στο χωριό Σμίξη του Δήμου Γρεβενών και θα έχει τερματισμό στη Ναύπακτο.


Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 600 χλμ., με 25.000 μέτρα υψομετρικές διαφορές και περνάει από 57 υπέροχα χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου. Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα.

Ο αγώνας αποτελείται από επτά στάδια και έναν πρόλογο και έχει 8 χωριά-σταθμούς. Παράλληλα γίνονται και τριήμεροι αλλά και ημερήσιοι αγώνες, για όσους δεν έχουν το χρόνο ή τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στον οκταήμερο, αλλά έχουν έτσι την ευκαρία να πάρουν και αυτοί μία γεύση της απόλυτης ποδηλατικής πρόκρισης.

Στο Bike Odyssey συμμετέχουν ομάδες των δύο ατόμων και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το ομορφότερο κομμάτι της άγνωστης και ανεξερεύνητης Ελλάδας και ταυτόχρονα θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε άκρως δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις.

Το πρόγραμμα του Bike Odyssey

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/6
6.00 π.μ.: Αναχώρηση Λεωφορείου από Αθήνα για Σμίξη
5.00-7.00 μ.μ.: Παράδοση αριθμών ομάδων και υλικού για τον αγώνα
7.30 μ.μ.: Παρουσίαση Ομάδων
8.30 μ.μ.: Τεχνική Ενημέρωση

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/6 – ΔΕΥΤΕΡΑ 19/6 – ΤΡΙΤΗ 20/6 – ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6 – ΠΕΜΠΤΗ 22/6 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/6 – ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6
7.30-8.00 π.μ.: Παράδοση Αποσκευών
9.00 π.μ.: Εκκίνηση*
*Εκτός από τα stage 1 και 5 που η εκκίνηση θα γίνει στις 10.30 π.μ.
3.30-7.00 μ.μ.: Pasta Party
5.00-7.00 μ.μ.: Λειτουργία Service
7.30 μ.μ.: Απονομές*
*Την Τρίτη 20/6 στο Νεοχώρι θα γίνουν στις 5.00 μ.μ.
8.00 μ.μ: Τεχνική Ενημέρωση
8.30 μ.μ.: Προβολή Highlights του σταδίου μέσα από Φωτογραφίες και Video

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/6
8.30-9.00 π.μ.: Παράδοση Αποσκευών
10.30 π.μ.: Εκκίνηση
2.00 μ.μ.: Απονομές
5.00 μ.μ.: Αναχώρηση Λεωφορείου από Ναύπακτο για Αθήνα

 Οι παράλληλοι αγώνες του Bike Odyssey

Ειδικά για φέτος, το Bike Odyssey έχει και τέσσερις παράλληλους αγώνες προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές συμμετοχής:

3-Days North Odyssey: Τριήμερος αγώνας στις 18-20 Ιουνίου, παράλληλα με τα τρία πρώτα στάδια του οκταήμερου Bike Odyssey, με εκκίνηση  από το χωριό Σμίξη (Γρεβενά) και τερματισμό στο Νεοχώρι (Λίμνη Πλαστήρα).

1o στάδιο: Σμίξη-Μέτσοβο
2ο στάδιο: Μέτσοβο-Πύλη
3ο στάδιο: Πύλη-Νεοχώρι

3-Days South Odyssey: Τριήμερος αγώνας στις 23-25 Ιουνίου, παράλληλα με τα τρία τελευταία στάδια του οκταήμερου Bike Odyssey, με εκκίνηση  από το χωριό Κρίκελλο (Γρεβενά) και τερματισμό στη Ναύπακτο.

1o στάδιο: Κρίκελλο-Αθ. Διάκος
2ο στάδιο: Αθ. Διάκος-Άνω Χώρα
3ο στάδιο: Άνω Χώρα-Ναύπακτος

1-Day North Odyssey: Μονοήμερος αγώνας στις 18 Ιουνίου, από τη Σμίξη Γρεβενών ως το Μέτσοβο, απόστασης 70 χλμ. σε μία πανέμορφη διαδρομή και πέρασμα από τον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, γνωστό ως Βάλια Κάλντα.

1-Day South Odyssey: Αγώνας που θα καλύπτει μόνο το τελευταίο στάδιο του μεγάλου αγώνα, στις 25 Ιουνίου, από την Άνω Χώρα ως τη Ναύπακτο και διοργανώνεται μαζί με το mtbxpert.gr.

Ο αγώνας είναι open και ομαδικός (ομάδες των δύο) και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες ασχέτως ηλικίας, χωρίς να χρειάζεται δελτίο αθλητή αρκεί να γνωρίζουν ορεινή ποδηλασία / ποδηλασία δρόμου και να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά (info@bikeexpert.gr) ή με φαξ (210 6613120) και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα http://www.bikeodyssey.gr ή από το κατάστημα bikeexpert, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31, Γέρακας. Πληροφορίες και φωτογραφίες και στο www.facebook.com/BikeOdyssey.gr


Χορηγοί του Bike Odyssey είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Αύρα, το αθλητικό ποτό Powerade, τα αυτοκίνητα Mahindra, τα προϊόντα Gran Cereale, η εταιρεία ζυμαρικών Barilla, η Quality Printing Solutions, η εταιρεία κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων JustHost.gr και η Tentagon.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.