Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012. Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, μοναχοπάιδι, φεύγει από το Διακοπτό Αχαϊας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο.

Παιδί εύπορης οικογένειας καθώς η μητέρα του, Βαρβάρα Θεοχαράκη, ήταν διακεκριμένη οδοντίατρος.

Παρασκευή 10 Αυγούστου. Άγνωστος τηλεφωνεί στη Βαρβάρα Θεοχαακη και της λέει πως έχουν απαγάγει το γιο της. Της ζητά λύτρα 620.000 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο, χωρίς να του κάνουν κακό.

«Επειδή εδώ και δύο χρόνια δίνουμε στο γιο σου καθαρό πράμα και δεν μας πληρώνει μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Αν θες να τον ξαναδείς, δώσε μας τα λεφτά», είπε ανδρική φωνή στη μητέρα του απαχθέντα. Ωστόσο εκείνη δεν τους πίστεψε καθώς, όπως είπε ο γιος της ούτε έπινε, ούτε κάπνιζε.

«Τους είπα ότι θα πάω στην αστυνομία και τους έκλεισα το τηλέφωνο» περιέγραψε η μητέρα σε συνέντευξή της, η οποία στράφηκε στη συνέχεια για βοήθεια σε οικογενειακό φίλο, ο οποίος της είπε καθησυχαστικά ότι «ο Μάριος θα ήταν σε καμιά παραλία με κανένα… γκομενάκι». Της συνέστησε επίσης να μην πάει στην αστυνομία επειδή οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι.


Η εμπλοκή της αστυνομίας

Παρόλα αυτά εκείνη πήγε μυστικά. Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.

«Σας παρακαλώ θέλω να μιλήσω με το παιδί μου…
– Αν δώσεις τα λεφτά, θα το έχεις το παιδί σου αύριο στην αγκαλιά σου. Σου μιλάω έντιμα. Εντάξει; αύριο το πρωί θα είναι σπίτι. Στις δέκα η ώρα το πολύ…
– Ακούστε, κύριε, είμαι μάνα, θερμή παράκληση, σας παρακαλώ πολύ! Εγώ νομίζω ότι το έχετε σκοτώσει το παιδί μου…
– Όχι, όχι. Σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι σκοτωμένο το παιδί…
– Τα λεφτά μου θα τα κάψω, δεν τα θέλω, τα καίω. Πού ξέρω εγώ αν δεν είστε δολοφόνοι και μου έχετε σκοτώσει το παιδί μου;
– Όχι! Στο ορκιζόμαστε αυτό… 

Οι απαγωγείς επέμεναν ότι ο Μάριος είναι ζωντανός, η μητέρα του όμως δεν τους πίστευε πια. Υποκύπτει στον εκβιασμό και τους δίνει 350 χιλ. ευρώ, έπειτα από ένα ατελείωτο αλισβερίσι τηλεφωνημάτων. Ενώ προσπαθούσε να μαζέψει τα υπόλοιπα χρήματα, οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, παρατήρησαν ότι τρία άτομα και ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα έξω από το σπίτι.

Ετοίμαζαν να απαγάγουν και την ίδια.  Η αστυνομία επενέβη και συλλαμβάνει επτά από τους δράστες.

Ο Μάριος ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιστρέψει σπίτι. Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον νεαρό ήταν ο 72χρονος φίλος της οικογένειας. Ο ίδιος που μέρες νωρίτερα είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την Βαρβάρα Θεοχαράκη να ενημερώσει την αστυνομία.

Συλλήψεις και ένοχοι

Ο επί χρόνια «οικογενειακός φίλος» Πέτρος Μιχαλεάκος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης.

Μαζί του συλλαμβάνεται και η σύζυγός του Βούλα Σιούταλου, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν, η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π.  Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης.

Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες.

Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοχαράκη.

Ο εγκέφαλος και οικογενειακός φίλος, Πέτρος Μιχαλεάκος, όπως αποδεικνύεται έστησε την απαγωγή του Μάριου και στη συνέχεια προσποιείτο τον δήθεν διαπραγματευτή. Συνεννοούνταν τάχα με τους απαγωγείς, απαιτώντας από την μάνα του νεαρού να μην απευθυνθεί στις Αρχές.

Αρχικά ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή ωστόσο τα στοιχεία έδειχναν την ενοχή του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου.

Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που, όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ανήκε στον Μάριο. Την ίδια στιγμή, ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος, ανακαλύπτει 3 ακόμα «ορφανά» DNA στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου.

Ένα σκούρο γκρι Audi Α4, με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΕ 5203, που εντωμεταξύ είχε βρεθεί στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αφροδίτης, στο Παλαιό Φάληρο, την επόμενη ημέρα, μετά από τηλεφώνημα συγγενικού προσώπου του εγκέφαλου του εγκλήματος, που μέχρι τότε εμφανιζόταν σαν στενός φίλος της οικογένειας.

Με αυτό μετέφεραν οι απαγωγείς το πτώμα του 26χρονου.


Η άγνωστη τοποθεσία του πτώματος

Περίπου 5 χρόνια τώρα, η μητέρα του Μάριου βρίσκεται σε έναν αδυσώπητο και διαρκή αγώνα να ανακαλύψει το πτώμα του γιου της.

Παρά το γεγονός ότι η συμμορία έχει συλληφθεί και βρίσκεται ήδη στη φυλακή – τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς καθώς εικάζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 ακόμη που δεν έχουν συλληφθεί- το θρίλερ συνεχίζεται με τους ενόχους να μην αποκαλύπτουν το χώρο που έχουν θάψει τη σορό του Μάριου Παπαγεωργίου.

Οι ενδείξεις υποδεικνύουν διάφορες δύσβατες περιοχές κάπου στην Πελοπόννησο. Αλλά κανείς δεν λέει πού ακριβώς.

Όπως άγνωστο παραμένει και που βρίσκονται οι συναυτουργοί που είναι ακόμα ελεύθεροι. Ο Γιώργος, ο Μιχάλης, ο Μάρκος και ο Διονύσης, όπως αποκαλύπτει η έρευνα.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα συνεργών του εγκέφαλου. Τα άτομα αυτά πιθανότατα ανέλαβαν να μεταφέρουν το πτώμα του Μάριου από τη Νέα Πέραμο όπου πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε, σε άλλον τόπο για να το θάψουν.

Κάπου στα «Καμένα», σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αποκωδικοποιημένες συνομιλίες του εγκεφάλου με τους συνεργούς του. Έξω από τη Μεγαλόπολη, εκεί που στις αρχές Αυγούστου του 2012, είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά σε μια ακτίνα γης  που περιλαμβάνει τα χωριά Λεοντάρι, Ρούτσι, Ανεμοδούρι, Γέφυρα κ. ά.

Ο «εγκέφαλος» προκλητικός όσο ποτέ, αν και αρνείται ακόμα και σήμερα πεισματικά να αποκαλύψει επιτέλους όλη την αλήθεια, με θράσος παρεμβαίνει στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για να διαμηνύσει μέσω του δικηγόρου του ότι «εύχεται να βρεθεί ο χώρος που είναι θαμμένος ο Μάριος».

Και η παράνοια συνεχίζεται.

Οι κινήσεις της οικογένειας

Η οικογένεια από την πλευρά της έχει επικηρύξει τους συναυτουργούς που παραμένουν ελεύθεροι και δίνει χρηματική αμοιβή σε όσους έχουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παράλληλα, με τη δικαστική μάχη, η οικογένεια έχει προσλάβει ειδικό ερευνητή από τον Καναδά, ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση.

«Αν πάλι δεν είναι το παιδί μου εκεί, όσοι με ακούν, βοσκοί και αγρότες που ζουν στα βουνά και είδαν κάτι, ας μιλήσουν. Τους ικετεύω να μιλήσουν…» τονίζει η Βαρβάρα Θεοχαράκη σε κάθε συνέντευξή της προκειμένου να βρει επιτέλους τη σορό του γιου της.

Πέντε χρόνια μετά η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και το πτώμα του Μάριου δεν έχει βρεθεί ακόμα

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.