Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.:«Υποχρεωτική ΑΡΓΙΑ δια νόμου η 1 Μαΐου – Πρωτομαγιά»

29 Απριλίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Υποχρεωτική ΑΡΓΙΑ η ονομαζόμενη κοινώς Πρωτομαγιά δια νόμου με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η αρμόδια Υπουργός Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση είναι μία πράξης «ελαχίστου φόρου τιμής για τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Έτσι παύει το παλιό καθεστώς που ήταν στην ευχέρεια του κάθε υπουργού εργασίας το πότε θα κηρύσσετε ως αργία. Σε περίπτωση όμως που συμπίπτει με Κυριακή ή Δευτέρα του Πάσχα, μετατέθηκε σε άλλες εργάσιμες μέρες, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας.


Με Δεύτερη τροπολογία προβλέπεται την σύσταση τμήματος αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τους Επιθεωρητές εργασίας και από τους ελεγκτές του Ι.Κ.Α., με τον βαρύ πέλεκυ. Πρόστιμο 10.550 Ευρώ.

Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι οι έλεγχοι πολλάκις κρύβουν σκληρές απαράδεκτες καταστάσεις και πληθώρα αδικιών που ακόμα φίλους και συγγενείς τους, τους θεωρούν αδήλωτους εργαζόμενους.

Το πρόστιμο παραμένει 10.550,00 Ευρώ και συνιστούμε ποτέ να μην πληρώνετε και να προχωρεί κάθε συνάδελφος στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

This entry was posted on Σάββατο, 29 Απριλίου, 2017 at 10:31 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply