Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος μπήκε στο Tinder για να βρει ταίρι

28 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος που έχει απομείνει στον κόσμο «στράφηκε» στον κόσμο της τεχνολογίας για να βρει ταίρι.

Ο Σουντάν, όπως ονομάζεται ο εν λόγω ρινόκερος, μπήκε στο Tinder, την εφαρμογή γνωριμιών. Πρόκειται για μία τελευταία προσπάθεια των ειδικών για την αναπαραγωγή του, προκειμένου να μην εξαφανιστεί το είδος.

«Δεν θέλω να είμαι πολύ τολμηρός, αλλά η μοίρα του είδους κυριολεκτικά εξαρτάται από εμένα. Αποδίδω καλά υπό πίεση», αναφέρει το προφίλ του ρινόκερου στο Tinder. Πρόκειται για την καμπάνια με τίτλο «Ο πιο περιζήτητος εργένης στον κόσμο», που κάνει μία μη κυβερνητική οργάνωση στην Κένυα, σε συνεργασία με την εφαρμογή γνωριμιών.

Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν 9 εκατ. δολάρια, για να γίνει έρευνα για μεθόδους αναπαραγωγής, μεταξύ των οποίων και η εξωσωματική, σε μία προσπάθεια να διασωθεί το είδος από την εξαφάνιση. Ο 43χρονος Σουντάν και τα δύο τελευταία θηλυκά του είδους δεν έχουν καταφέρει να αναπαραχθούν φυσικά, εξαιτίας κάποιων ζητημάτων που περιλαμβάνουν και την ηλικία τους, αναφέρει το TIME.

Οι τρεις λευκοί ρινόκεροι ζουν στην Κένυα, με διαρκή φύλαξη.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017 at 23:22 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply