Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πιτσιόρλας: Εντός του Μαΐου θα οριστικοποιηθεί η λίστα των κρατικών εταιρειών που θα περάσουν στην ΕΔΗΣ

28 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

Εντός του Μαϊου θα οριστικοποιηθεί η λίστα με τις κρατικές εταιρείες που θα περάσουν στην Εταιρεία Δημοσίων Εσόδων, η σύσταση της οποίας θα γίνει άμεσα.

Τις σχετικές επισημάνσεις έκανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων για την προετοιμασία της συμμετοχής της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας, στην 82η ΔΕΘ.

«Η λίστα θα κλείσει τώρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνεται για την αξιολόγηση, εντός του Μαΐου δηλαδή. Θα συσταθεί άμεσα και η ΕΔΗΣ και όλα θα γίνουν κανονικά», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν η οικοδέσποινα της σημερινής εκδήλωσης, ΔΕΘ-Helexpo AE, θα ενταχθεί ή όχι στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ, ο κ. Πιτσιόρλας δεν έδωσε κατηγορηματική απάντηση, αλλά επισήμανε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ. Απεναντίας.

Η λογική του Υπερταμείου είναι λογική αξιοποίησης και ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων της δημόσιας περιουσίας. Και μάλιστα, επειδή μέχρι τώρα ακουγόταν η κατηγορία ότι το ΤΑΙΠΕΔ εισπράττει για να πηγαίνουν (τα έσοδα) στο χρέος, διευκρινίζω ότι η λογική λειτουργίας του Υπερταμείου είναι διαφορετική από αυτή του ΤΑΙΠΕΔ.

Μέσω του Υπερταμείου μπορούν να επιλεγούν διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των επιχειρήσεων του Δημοσίου, ενώ τα μισά χρήματα που θα εισπράττονται θα πηγαίνουν απευθείας στην οικονομία και την ανάπτυξη και τα άλλα μισά στο χρέος».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, ο κ. Πιτσιόρλας επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα κλείσει μέσα στον Μάιο και προσέθεσε: «Η αξιολόγηση επί της ουσίας προχωράει πάρα πολύ καλά, τα βασικά σημεία της συμφωνίας θεωρούνται πολιτικά κλεισμένα και μένει η διατύπωσή τους στα κείμενα.

Κι από ό,τι παρακολουθείτε, αποδεικνύεται ότι η ολοκλήρωση (της αξιολόγησης) δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, αφορούσε κυρίως τη διαπραγμάτευση μεταξύ των θεσμών για μεγάλα ζητήματα, όπως το χρέος.

Τώρα είμαστε σε ένα σημείο για να υπάρξουν αποφάσεις για όλα αυτά. Το βασικό είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για την αξιολόγηση του προγράμματός μας, αλλά για ένα πακέτο, που θα περιλαμβάνει επίσης τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και την είσοδό μας στην ποσοτική χαλάρωση. Βλέπουμε μια στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη» κατέληξε.

Ικανοποίηση για ΟΛΘ

Νωρίτερα ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την έκβαση του διαγωνισμού για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (για το θέμα έχει προηγηθεί ξεχωριστό τηλεγράφημα με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση υφυπουργού Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλα για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ»).

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017 at 17:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply