Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυγενάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την ΕΡΤ είναι η πρόσληψη… 50 χορωδών

26 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής για την πρόσληψη στην ΕΡΤ 50 χορωδών, κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΕΡΤ προτίθεται να προχωρήσει, στο επόμενο διάστημα, σε διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Και σχολιάζει δηκτικά πως στη σχετική λίστα με τις ανάγκες σε προσωπικό, «ξεχωρίζει το αίτημα για πρόσληψη 50 (!!!) χορωδών για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που η τηλεθέαση της ΕΡΤ βρίσκεται στο ναδίρ. Χωρίς να θίγουμε την αντικειμενικότητα (!) και την ποιότητα (!) της πληροφόρησης της Δημόσιας Τηλεόρασης».

Αναλυτικά η ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη:

ΠΡΟΣ:

Τους Υπουργούς

1. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά

2. Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Θεωρεί η Κυβέρνηση προτεραιότητα για τις ανάγκες του Δημοσίου την πρόσληψη 50 χορωδών στην ΕΡΤ;

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» προτίθεται να προχωρήσει, στο επόμενο διάστημα, σε διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Προς το σκοπό αυτό, έχει συνταχθεί σχετική λίστα με τις ανάγκες σε προσωπικό, στην οποία ξεχωρίζει το αίτημα για πρόσληψη 50 (!!!) χορωδών για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που η τηλεθέαση της ΕΡΤ βρίσκεται στο ναδίρ. Χωρίς να θίγουμε την αντικειμενικότητα (!) και την ποιότητα (!) της πληροφόρησης της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Επισημαίνουμε ότι, στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για το 2016, σχεδόν το σύνολο των εσόδων (177 εκατ. ευρώ) προβλεπόταν ότι θα προέλθει από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται και επιβαρύνει επιπλέον τους Έλληνες φορολογούμενους με αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές και επιλογές, όπως αυτές που αφορούν την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, και περιβάλλονται τον μανδύα της δήθεν «σωτηρίας» του φορέα αυτού και των εργαζομένων του. Την ίδια στιγμή μάλιστα, σήμερα, ανακοινώνονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ… (!), αλλά -όπως ισχυρίζονται- οι αυξήσεις αυτές είναι «προσωρινές». Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Θεωρεί η Κυβέρνηση προτεραιότητα για τις ανάγκες του Δημοσίου την πρόσληψη 50 χορωδών στην ΕΡΤ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2017 at 21:44 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply