Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξαφάνιση Μαντλίν: Πωλήθηκε σε σκλαβοπάζαρο στο Μαρόκο, σύμφωνα με νέα στοιχεία

24 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

Η Μαντλίν ΜακΚαν απήχθη προκειμένου να πωληθεί σε πλούσια οικογένεια, υποστηρίζει πρώην αστυνομικός.

Την ίδια στιγμή μαρτυρίες κάνουν λόγο για ένα κορίτσι ολόιδιο με την Μαντλίν, που κυκλοφορεί στο Μαρόκο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι συμμορίες που δρουν στη Δυτική Αφρική συχνά πωλούν νεαρά παιδιά σε σκλαβοπάζαρα τα οποία καταλήγουν σε πλούσιες οικογένειες από τη Μέση Ανατολή.

Ο Κόλιν Σάτον, πρώην αστυνομικός της Σκότλαντ Γιάρντ ανέφερε στη Μίρορ ότι τα σκλαβοπάζαρα της Μαυριτανίας και του Μαρόκο πρέπει να ελεγχθούν ενδελεχώς.

Την ίδια στιγμή, η Μαρί Όλι, που βρισκόταν με τον Βρετανό σύζυγό της Ρέι Πόλαρντ στο Μαρόκο, ανέφερε ότι ένα νεαρό κορίτσι, ολόιδιο με την μικρή Μαντλίν, καθόταν στεναχωρημένο και τους ρώτησε «Θα δούμε τη μαμά μου σύντομα;»

Το ζευγάρι επικοινώνησε με την αστυνομία του Leicestershire, η οποία μεταβίβασε την πληροφορία στις αρχές της Πορτογαλίας.

Πλέον, ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί από την οικογένεια ΜακΚαν ερευνούν το ενδεχόμενο η Μαντλίν να είναι στο Μαρόκο. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, αν κάνουν το ίδιο και οι επίσημες αστυνομικές αρχές.

Την πληροφορία αυτή ενισχύει αποκάλυψη από το 2007 ότι ένα κοριτσάκι που έμοιαζε με τη Μαντλίν εντοπίστηκε στο Tangier.

Αυτή ήταν η τέταρτη κατά σειρά πληροφορία που έκανε λόγο για ένα μικρό κορίτσι που έμοιαζε στην Μαντλίν και βρισκόταν στο Μαρόκο.

Οι δύο πρώτες αναφορές μάλιστα είχαν γίνει λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση.

Σύμφωνα με την πρώτη, μία Νορβηγίδα τουρίστρια, ανέφερε ότι είχε δει ένα κοριτσάκι σαν τη Μαντλίν μαζί με έναν άνδρα σε ένα βενζινάδικο στο Μαρακές στις 9 Μαίου του 2007.

Ένας Βρετανός ταξιδιωτικός πράκτορας αργότερα υποστήριξε ότι είχε δει ένα μικρό κορίτσι που έμοιαζε πάρα πολύ με τη Μαντλίν, έξω απ΄ το ξενοδοχείο Ibis επίσης στο Μαρακές.

Η τρίτη πληροφορία ήρθε τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν μία Ισπανίδα επικοινώνησε με τις πορτογαλικές αρχές λέγοντας ότι είχε δει ένα κοριτσάκι στην περιοχή Zaio, στο βόρειο Μαρόκο.

Είπε μάλιστα, ότι η μικρή φαινόταν «στενοχωρημένη και φοβισμένη» και ότι την τραβούσε απότομα στο δρόμο μία γυναίκα, που φορούσε μουσουλμανική μαντίλα.

Οι ερευνητές από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι κάποιος υπάλληλος του ξενοδοχείου στην Πορτογαλία, από όπου πιστεύεται ότι απήχθη η Μαντλίν, ενδεχομένως να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη.

Αυτές οι πληροφορίες έρχονται λίγες μέρες αφού ένα αυστραλιανό κανάλι ανακοίνωσε ότι διαθέτει νέα, ανατρεπτικά στοιχεία  για την υπόθεση.

Αρνείται ωστόσο, να τα αποκαλύψει στις αρχές πριν προβληθεί η εκπομπή τους.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 24 Απριλίου, 2017 at 20:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply