Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ σε ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ…

24 Απριλίου, 2017 by Χρήστος Μίμης


Μία μοναδική και πρωτότυπη εικαστική συνάντηση.
Αγιογραφικά εργαστήρια τριών χωρών (Ελλάδας- Ιταλίας- Ρουμανίας) ανταλλάσσουν τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις, προβληματίζονται και συζητούν για την τέχνη τους.

Σκοπός μέσα από τη σπουδή ενός κοινού θέματος είναι να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος μεταξύ διαφορετικών καλλιτεχνικών παραδόσεων δίνοντας την ευκαιρία σε συμμετέχοντες και κοινό να εμβαθύνουν αλλά και να γνωρίσουν την τέχνη της αγιογραφίας. Ο διάλογος αυτός αναμένεται να αναδείξει πολλά ενδιαφέροντα σημεία επαφής και να ανοίξει το δρόμο για ποικίλες ερμηνείες των έργων των συμμετεχόντων.

Επιπλέον προετοιμάζει το έδαφος για τη δημιουργία δεσμών με τους φορείς τέχνης και πολιτισμού των τριών χώρων, με στόχο την εδραίωση μιας σχέσης ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


This entry was posted on Δευτέρα, 24 Απριλίου, 2017 at 18:45 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply