Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι θα σου συμβεί αν κόψεις το αλκοόλ εντελώς για ένα μήνα

17 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

οιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι το αλκοόλ είναι συνυφασμένο με

διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς μας;

Ένα κρασάκι στο φαγητό, κοκτέηλ μετά το γραφείο, ποτό το βράδυ με τις φίλες, είναι μερικές μόνο από τις αφορμές που μπορείς να έχεις καθημερινά για να το τιμήσεις.

 

Ακόμα κι αν οι ποσότητες που καταναλώνεις είναι ελάχιστες, έχεις σκεφτεί ποτέ τι αλλαγές θα δεις στην καθημερινότητά σου αν κόψεις εντελώς το αλκοόλ έστω για ένα μήνα; Το κάναμε εμείς για σένα και ιδού τα αποτελέσματα.

Αποκτάς περισσότερη ενέργεια

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι αλλά είναι διάφορες οι έρευνες που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ πριν κοιμηθείς, αλλοιώνει την ποιότητα του ύπνου σου, με αποτέλεσμα να είσαι κουρασμένη την επόμενη μέρα.

Χάνεις βάρος

Φυσικά και το αλκοόλ από μόνο του δεν είναι αυτό που κάνει τη ζημιά αλλά ναι, σε “φορτώνει” με περίσσιο λίπος, οπότε η αποχή από αυτό θα σου δώσει άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου (σε συνδυασμό, πάντα, με μια ισορροπημένη διατροφή).

Εξοικονομείς χρήματα

Αν δεν έχεις την πολυτέλεια να σε κερνούν όποτε και όπου βγαίνεις, τότε θα ξέρεις ήδη ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα κοστοβόρο “σπορ”. Αυτό σημαίνει ότι αποταμιεύεις σημαντικό αριθμό χρημάτων, αποφεύγοντάς το.

Τρως καλύτερα

Εφόσον έχεις περισσότερη ενέργεια (no.1) έχεις και περισσότερη όρεξη να ασχοληθείς με το μαγείρεμα καθημερινά. Επιπλέον, αποφεύγεις την επιδρομή σε junk food κάθε φορά που ξενυχτάς, πίνοντας λίγο έως πολύ παραπάνω.

Καταλαβαίνεις ότι μπορείς να ζεις και χωρίς αυτό

Ακόμα και αν δεν είσαι διατεθειμένη να συνεχίσεις την αποχή και μετά το τέλος του μήνα, σίγουρα είχες την ευκαιρία να καταλάβεις ότι δε χρειάζεται όλες οι ιδιαίτερες στιγμές να είναι ταυτόσημες της κατανάλωσης αλκοόλ και σίγουρα μπορείς να περάσεις καλά και με ένα virgin cocktail ή με μία μπύρα χωρίς αλκοόλ.

ladylike

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 17 Απριλίου, 2017 at 16:03 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply