Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρία λάθη που κάνουμε με τον φούρνο μικροκυμάτων

15 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί μία από τις συσκευές που

λύνουν τα χέρια μέσα στο σπίτι, αφού μας επιτρέπει να ξεπαγώσουμε ή να ζεστάνουμε το φαγητό μας μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Ωστόσο, γίνονται αρκετά συχνά λάθη στη χρήση του τα οποία πρέπει να αποδεύγονται για να εξασφαλιστεί η σωστή και ασφαλής χρήση του.

Δείτε τρία αρκετά συνηθισμένα…

1. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό

Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα στο φαγητό, με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται εξωτερικά και στο κέντρο του να παραμένει κρύο. Θα πρέπει να ανακατεύετε το φαγητό στον μισό χρόνο ώστε να ζεσταθεί όλο αλλά και να είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

2. Χρησιμοποιούμε μόνο τη μέγιστη ένταση

Υπάρχει λόγος που ο φούρνος μικροκυμάτων διαθέτει διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας. Ευαίσθητες τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (όπως τα λαχανικά) ζεσταίνονται μια χαρά σε μεγάλη ένταση, όμως πιο πυκνές τροφές (όπως το κρέας και το τυρί) ζεσταίνονται ανομοιόμορφα στην ίδια ένταση. Στη δεύτερη περίπτωση λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μεσαία σκάλα για περισσότερο χρόνο.

3. Βάζουμε μέσα τα χάρτινα κυπελάκια

Αν κάπου στα μισά του καφέ που πήρατε στο χέρι διαπιστώσατε ότι έχει κρυώσει, δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε το κυπελάκι στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν και τα χάρτινα κυπελάκια είναι ειδικά κατασκευασμένα για να αντέχουν τη θερμοκρασία του ζεστού καφέ, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον φούρνο μικροκυμάτων, με αποτέλεσμα να αραιώσει η κόλλα και να υπάρξουν διαρροές.

baby

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 15 Απριλίου, 2017 at 18:02 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply