Νεκρός από τα πυρά όπλου έπεσε προχθες το βράδυ γύρω στις 9:30 γνωστός επιχειρηματίας όταν βρισκόταν σε φιλικό σπίτι.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας Άντρος Ροδοθέου σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάει στις 5 το απόγευμα στη Γεράσα για να επισκεφθεί τον κουμπάρο του Τάσο Τσαγκάρη, ο οποίος έχει σπίτι σε απόμερη περιοχή, μέσα σε περιβόλι δίπλα στον ποταμό Γαρύλλη.

Μαζί του ήταν ακόμα δύο άτομα, τα οποία έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία. Και οι τέσσερις καθόντουσαν στο τραπέζι του σπιτιού και έτρωγαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «politis.com.cy» στο δείπνο θα βρίσκονταν άλλοι δύο καλεσμένοι οι οποίοι ακύρωσαν την παρουσία τους την τελευταία στιγμή.


Η Αστυνομία γνωρίζει τα ονόματα των δύο καλεσμένων που τελικά δεν πήγαν στο δείπνο στη Γεράσα.

Εκτέλεση από τα 50 μέτρα

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίστηκαν, με στόχο να εντοπιστούν τεκμήρια, αλλά και ο χώρος απ’ όπου έγινε η δολοφονία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Άντρος Ροδοθέου φαίνεται να πυροβολήθηκε από απόσταση 50 μέτρων.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, δεν απέκλεισε νέο κύκλο αίματος, τονίζοντας παράλληλα πως η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ακόμη σημείωσε, πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δράστες φαίνεται να ήταν περισσότεροι από ένας.

Η εκτέλεση

Σε κάποια στιγμή, γύρω στις 9 μ.μ., ο Άντρος Ροδοθέου σηκώθηκε από την καρέκλα για να βάλει μπακλαβά. Πέρασε μπροστά από γυάλινη συρόμενη πόρτα. Εκείνη τη στιγμή οι δράστες, που μάλλον ήταν δύο και βρισκόντουσαν ακροβολισμένοι στη μία πλευρά του ποταμού, άρχισαν να πυροβολούν.

Συνολικά φαίνεται να έριξαν τρεις ριπές. Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα διαμετρήματος 7,62 mm (μάλλον καλάσνικοφ). Οι σφαίρες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρήκαν τον Ροδοθέου στο κεφάλι και άλλα μέρη του σώματός του και έπεσε στο έδαφος νεκρός. Ένας από τους φίλους του στην προσπάθειά του να τρέξει έπεσε και τραυματίστηκε στο πόδι.

Η σκηνή του εγκλήματος παραμένει αποκλεισμένη με την αστυνομία να αναζητά τον δράστη ή τους δράστες, με τις αρχές να περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής ώστε να δουν τον ακριβή αριθμό σφαιρών που δέχθηκε το θύμα.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, η δολοφονία ενδεχομένως να ανοίξει ένα νέο κύκλο αίματος. Συνεργάτες του Άντρου Ροδοθέου ήδη από χθες εξέταζαν τρόπους να εγκαταλείψουν την Κύπρο καθώς θεωρούν ότι κινδυνεύουν.

usay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.