Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Süddeutsche Zeitung: Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί

6 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

Οσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, το ζήτημα είναι στο επίκεντρο για τον γερμανικό τύπο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί», είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, που αναφέρει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός απαντά με μία απειλή στις διαφωνίες της Ελλάδας με τους δανειστές. Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι πρέπει να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, αν δεν υπάρχει συμφωνία.

«Ακόμα όμως κι αν επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει πρώτα να κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση για να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις. Σε περίπτωση που το Eurogroup εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις τότε το ΔΝΤ προτίθεται να συζητήσει για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση το Ταμείο θα αποφανθεί αν θα συμμετάσχει τελικά στο τρίτο πρόγραμμα. Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ωστόσο η συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί προϋπόθεση για τη γερμανική στήριξη. Ηδη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση μόνο αν συμμετάσχει το Ταμείο», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί ο Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και θα συζητήσουν όλα τα ζητήματα.

Welt: Συνεχίζονται επ’ αόριστον οι διαπραγματεύσεις

«Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών για νέα μέτρα λιτότητας και την επόμενη δόση συνεχίζονται επ΄ αόριστον, γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η Die Welt, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ενώ σημειώνει ότι ακυρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε προγραμματιστεί το βράδυ της Τετάρτης, «στην οποία πολλοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους».

Οι «27» θα συζητήσουν για τα κόκκινα δάνεια στη Μάλτα

«Το ζήτημα των κόκκινων δανείων σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Πορτογαλία θα απασχολήσει το σαββατοκύριακο στη Βαλέτα τους 27 υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ» γράφει Handelsblatt.

«Οι τράπεζες της ΕΕ έχουν συγκεντρώσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 920 δισ. ευρώ. Η συνάντηση των 27 υπουργών στη Μάλτα είναι άτυπη. Δεν αναμένονται αποφάσεις, αλλά διεξοδικές και εις βάθος συζητήσεις. Σε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Μάλτας, που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, αναφέρεται ότι τα κόκκινα δάνεια αποτελούν ρίσκο για τις τράπεζες που τα έχουν στην κατοχή τους. Το πρόβλημα δεν αφορά ωστόσο μόνο τέσσερις χώρες, αλλά ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, ο οποίος επηρεάζεται από αυτή την αρνητική κατάσταση», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Τaz: Να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια εν μέσω κρίσης

Στις προκλήσεις της ζωής στην Αθήνα που πλήττεται από την κρίση είναι αφιερωμένο άρθρο της εφημερίδα Τaz, με τίτλο «Να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια εν μέσω κρίσης».

«Εδώ και χρόνια οι Ελληνες ζουν με τη θηλιά των χρεών, της οικονομικής κακοδιαχείρισης και μιας αναποτελεσματικής φορολογικής και οικονομικής πολιτικής. Η ανεργία αυξάνεται. Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα χαμηλόμισθης εργασίας. Προοπτική για ανάπτυξη δεν υφίσταται. Το καλοκαίρι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία», αναφέρει η εφημερίδα.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2017 at 15:09 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply