Το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία του Κύπριου στο Λονδίνο που σκοτώθηκε από το ίδιο του το σκυλί.

Το τραγικό περιστατικό, μάλιστα, όπως αναφέρει η Sun, συνέβη μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικού συνεργείου του BBC. Το σκυλί του Mario Perivoitos, ένα Staffordshire bull terrier, επιτέθηκε εναντίον του κατά τη διάρκεια βιντεοσκόπησης και τον δάγκωσε στον λαιμό, με τον ίδιο να εγκλωβίζεται στο διαμέρισμά του φωνάζοντας «πάρτε το σκυλί από πάνω μου!».


Φίλοι του 41χρονου αποκάλυψαν ότι ο Mario επισκεύαζε υπολογιστές και τον περιέγραψαν ως «ωραίο τύπο» και «απίστευτα έξυπνο». Η φίλη του Αγγελική Κωνσταντίνου, 35 ετών, είπε στην εφημερίδα Standard: «Ο Μέιτζορ (σ.σ.: το σκυλί του) φαινόταν καλό σκυλί. Ο ίδιος ο Mario ήταν εξπέρ στους υπολογιστές και μπορούσε να επιδιορθώσει οποιαδήποτε ζημιά».

Άλλοι φίλοι του είπαν ότι ο Mario είχε δύο Master, αλλά «δυστυχώς έχασε τον δρόμο του» μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2007 και αφότου η μητέρα του αναγκάστηκε να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα, λόγω άνοιας.

Το BBC επιβεβαίωσε ότι δύο εργαζόμενοί του ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης, ωστόσο δεν τραβούσαν βίντεο εκείνη τη στιγμή.

Ο Mario Perivoitos διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αμέσως μετά την επίθεση του σκύλου, αλλά πέθανε δύο ώρες αργότερα. Το περιστατικό συνέβη μέσα στο διαμέρισμά του στο Wood Green, στο βόρειο Λονδίνο, γύρω στις 10:30 μ.μ. της Δευτέρας 20 Μαρτίου.

Γείτονες του άτυχου Κύπριου είπαν πως το σκυλί του ήταν «ένα καλό σκυλί», αλλά ότι ο Mario «δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, προκαλώντας πολλή φασαρία και διατάραξη της κοινής ησυχίας». Οι ίδιοι είπαν ότι ο Mario έμενε παλαιότερα με τη μητέρα του, η οποία τώρα βρίσκεται σε ίδρυμα.

Εναντίον του 41χρονου είχε βγει δικαστική απόφαση να μη φέρνει κανέναν στο σπίτι του για διάστημα τριών μηνών, απόφαση που του επιδόθηκε τον Φεβρουάριο. Η ισχύς της ήταν από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 21 Μαΐου.

Ένας γείτονας του 41χρονου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στην Daily Mail: «Τον ήξερα εδώ και έξι χρόνια, αλλά δεν είχαμε μιλήσει ποτέ. Άκουγα συνεχώς θορύβους από το διαμέρισμά του, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα δει τίποτα. Η επίθεση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ 10 και 11 το βράδυ. Ήταν μέσα στο διαμέρισμά του. Υπήρχε πολύς θόρυβος. Άκουγες πόρτες να χτυπάνε, κραυγές, κάποιος φώναζε “Mario, Mario!”. Δεν είδα κάτι, απλά τον είδα στο πάτωμα έξω από την πόρτα του σπιτιού του, μπροστά στην πόρτα. Δεν ξέρω ούτε πώς βγήκε, ούτε κάτι άλλο».

Και πρόσθεσε ότι «ήξερα τη μητέρα του. Κάποτε ζούσε μαζί του. Εχει άνοια, νομίζω. Νομίζω ότι ήταν από την Κύπρο. Η μητέρα του τώρα βρίσκεται σε κάποιο ίδρυμα. Πρέπει να είναι περίπου 60 ετών. Αυτός ήταν ψηλός. Δεν έχω ιδέα για τον πατέρα του».

Ένας άλλος γείτονας του 41χρονου, που επίσης μίλησε ανώνυμα, είπε ότι «από τότε που ήρθε εδώ, νόμιζα πως είναι έμπορος ναρκωτικών. Ήταν πολύ θρυβώδης. Έφερνε πολύ κόσμο στο σπίτι του, κορίτσια φώναζαν, άκουγες συνεχώς καβγάδες, γι’ αυτό βγήκε και η εντολή του δικαστηρίου να μη δέχεται κανέναν στο σπίτι του για τρεις μήνες. Αλλά ήταν καλός τύπος. Όταν δεν έπαιρνε ναρκωτικά, ήταν μια χαρά».

Και συμπλήρωσε: «Το σκυλί του φαινόταν ήρεμο, δεν είχε επιτεθεί ποτέ και σε κανέναν, στο παρελθόν. Ήταν ένα καλό σκυλί. Δεν ξέρω πώς το λέγανε. Ήταν άσπρο-μαύρο. Δεν νομίζω ότι αυτός είχε δουλέψει ποτέ. Τον είχα δει πολλές φορές να κοιμάται στο πάτωμα έξω από το σπίτι του. Έφερνε σπίτι του παράξενους ανθρώπους, όχι φυσιολογικούς».

Ο μόνος γείτονας του 41χρονου που μίλησε με ονοματεπώνυμο ήταν ο Geoff Morgan 52 ετών. «Εγώ τον είδα να τον βγάζουν έξω μετά το συμβάν. Δεν ήταν νεκρός όταν βγήκε έξω, αλλά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Παραμιλούσε και φώναζε “πάρτε το σκυλί από πάνω μου”. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί του. Απλά ήξερα ότι ήταν εθισμένος, νομίζω στην ηρωίνη».

Ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ ενημέρωσε για το περιστατικό. «Η αστυνομία κλήθηκε περίπου στις 10:25 μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου, με αναφορά ότι κάποιος άνδρας είχε τραυματιστεί από σκύλο. Επιτόπου βρέθηκαν άνθρωποι της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο. Ο 41χρονος άνδρας -ιδιοκτήτης του σκύλου- διεκομίσθη σε νοσοκομείο του βόρειου Λονδίνου, όπου και ανακηρύχθηκε νεκρός δύο ώρες μετά, στις 12:30 π.μ. της Τρίτης 21 Μαρτίου».


Και συνέχισε: «Το σκυλί παρελήφθη από τους αστυνομικούς και παραμένει σε ασφαλές σημείο. Το σκυλί είναι ένα Staffordshire bull terrier. Ο θάνατος του άνδρα δεν θεωρείται ύποπτος. Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε την Παρασκευή 24 Μαρτίου έδειξε ότι πέθανε από αιμορραγικό σοκ και σοβαρό τραύμα στον αεραγωγό, που προήλθαν από δάγκωμα σκύλου. Οι έρευνες συνεχίζονται»…

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, την ώρα της επίθεσης του σκύλου ένα συνεργείο του BBC ήταν μέσα στο σπίτι του 41χρονου και του έπαιρνε συνέντευξη, ωστόσο οι γείτονες του άτυχου Κύπριου είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπήρχε τηλεοπτικό συνεργείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.