Αν είστε από εκείνους που κάποια στιγμή στη ζωή τους αναρωτήθηκαν γιατί τα πάντα είναι ασπρόμαυρα και αναζητούσατε την απάντηση, επιστήμονες έρχονται να εξηγήσουν τι ακριβώς παίζει.

Ομάδα βιολόγων από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπως σημειώνει το Reuters, υποστηρίζουν πως τα μπαμπού ευθύνονται για το χρώμα των συμπαθέστατων θηλαστικών.

Σε έρευνα μελέτησαν ξεχωριστά τους ώμους, τα πόδια, την πλάτη και άλλα σημεία του σώματος των πάντα και έκαναν συγκρίσεις με άλλα μονόχρωμα είδη αρκούδας, ώστε να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

Οι ερευνητές κατέληξαν πως η φτωχή διατροφή τους ευθύνεται για το ότι είναι ασπρόμαυρα.

Ο καθηγητής Βιολογίας Τιμ Κάρο εξηγεί πως η λευκή γούνα τα βοηθά να κρύβονται σε χιονισμένες περιοχές, ενώ το μαύρο τα βοηθά κατά κάποιο τρόπο να χάνονται σε δασώδεις περιοχές.

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια πιθανόν είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τα άλλα πάντα και η μαύρη γούνα στα αυτιά μέσο αποτροπής απειλών από αρπακτικά.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.