Τις εννιά νεαρότερες, αυτοδημιούργητες δισεκατομμυριούχους παρουσιάζει το Business Insider, με βάση τα στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου Hurun, τονίζοντας ότι οι περισσότερες από αυτές, έχουν καταγωγή από την Κίνα.

Ο λόγος: Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα σε συνδυασμό με την έντονη εμπλοκή των παππούδων στην ανατροφή των εγγονιών άφησε στις Κινέζες περιθώριο να αναζητήσουν νέα ενδιαφέροντα και να κυνηγήσουν την καριέρα τους.

Όποια κι αν είναι η καταγωγή τους πάντως οι παρακάτω γυναίκες επιχειρηματίες κατάφεραν όχι μόνο να χτίσουν μια περιουσία μόνες τους αλλά να το κάνουν πριν καν κλείσουν τα 50…

1. Λούο Κιανκιαν – 3,5 δισ. δολάρια

luo.jpg

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η 44χρονη Λούο Κιανκιαν, που είναι επίσης γνωστή με το όνομα Κρίσι Λούο, ξεκίνησε την περιουσία της ιδρύοντας την εταιρεία gaming Shanda Interactive Entertainment Limited. Σήμερα η εταιρεία, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε έναν τεράστιο επενδυτικό όμιλο με το όνομα Shanda Group.

2. Γου Γιαν – 1,9 δισ. δολάρια

wu_yang.jpg

Η νεαρότερη της λίστας πάντως, μόλις 36 ετών, είναι η Γου Γιαν, πρόεδρος της τεχνολογικής εταιρείας Hakim Information Technology.

3. Γου Λανλαν – 1,8 δισ. δολάρια

yuto.jpg

Στα 43 της χρόνια έχει φτάσει στη θέση της αντιπροέδρου της Shenzhen Yuto Packaging.

4. Τσεν Σιαογινγκ – 1,7 δισ. δολάρια

tsen.jpg

Πρόκειται για την πρόεδρο του ομίλου Shentong Express, μια από τις πιο πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες παγκοσμίως, η οποία είναι μόλις 41 ετών.

5. Τσεν Λιγινγκ – 1,7 δισ. δολάρια

yunda.jpg

Στα 42 της η Τσεν Λιγινγκ είναι αντιπρόεδρος του επενδυτικού ομίλου Yunda Holding.

6. Ζούο Σιαοπίνγκ – 1,7 δισ. δολάρια

lesso_china.jpg

Πρόκειται για την 44χρονη αντιπρόεδρο της China Lesso Group Holdings, εταιρεία που κατασκευάζει πλαστικούς σωλήνες.

7. Μπου Γιανγκ – 1,4 δισ. δολάρια

sunin.jpg

Η επίσης 44χρονη Μπου Γιανγκ δημιούργησε την περιουσία της χάρη στο ποσοστό που διαθέτει στην μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών, την Suning Global.

8. Πενγκ Λέι – 1,4 δισ. δολάρια

pengk.jpg

Η 44χρονη Πενγκ Λέι είναι μια από τις συνιδρύτριες του γίγαντα του retailing, Alibaba, αν και όχι τόσο γνωστή όσο ο πρόεδρός της, Τζακ Μα.

9. Σέριλ Σάντμπεργκ – 1,7 δισ. δολάρια

sheryl.jpg

Πρόκειται για την πιο γνωστή φιγούρα της λίστας. Η 47χρονη Σέριλ, COO της Facebook, είναι γνωστή ως η πιο ισχυρή γυναίκα στον χώρο της τεχνολογίας.

 

newmoney

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.