Τα βιβλία και η Βιβλιοθήκη είχαν την τιμητική τους!…

Απογειωτική βραδιά απολογισμού, συμμετοχής, διασκέδασης, ψυχικής ανάτασης και μουσικής πανδαισίας!…

          Μέσα στη Βιβλιοθήκη, συντροφιά με τα βιβλία, με άκρατο Γρεβενιώτικο οίνο, εδέσματα αρμυρά και γλυκά, που τα προσέφεραν απλόχερα οι φίλες και οι φίλοι της Βιβλιοθήκης και με τη συνοδευτική μουσική της «Κρουστομάνιας» του τμήματος κρουστών του Ωδείου Γρεβενών, οι « μαθητές των κρουστών»  με μουσικοδιδάσκαλο τον Σάκη Κουκουμπέση, μας γοήτευσαν και μας συνεπήραν στους ρυθμούς τους, , στην έναρξη της εκδήλωσης και με τους μουσικούς, φίλους της Βιβλιοθήκης, Φώτη Παπά, Σταύρο Μήτσαλο και Χρήστο Παπαδημητρίου η βραδιά  μπαίνει στις απογειωτικές στιγμές της ατομικής μνημοσύνης και καταγράφεται στο βιβλίο της μνήμης  της πόλης μας , με ανεξίτηλη γραφή!


          Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, η Βιβλιοθήκη, στο κεντρικό «σαλόνι» της, διοργάνωσε και φέτος το απολογιστικό της «ρεβεγιόν».


        Η έμψυχη συμμετοχή των φίλων  ήταν πραγματικά απρόσμενη. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία!…

Τον απολογισμό έκανε ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Ζαγκανίκας Σίμος.

«Η Βιβλιοθήκη το 2016 διαχειρίστηκε μέσα από τον Τακτικό της Προϋπολογισμό 6.763,50 €,  ποσό, που δεν έφτασε να καλύψει ούτε τις ανελαστικές της δαπάνες.

Διοργανώθηκαν 73 εκδηλώσεις (λογοτεχνικές, παιδαγωγικές, ενημερωτικές, επιμορφωτικές, ψυχαγωγικές ) που προσέδωσαν στη Βιβλιοθήκη την κεντρομόλο έλξη της αγάπης που εκπέμπει..

Το αποτέλεσμα αυτό, είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής των φίλων της και των εθελοντών, όπως και της συμμετοχής των συναδέλφων μου, που η προσφορά τους ξεπέρασε, κατά πολύ, τις υπαλληλικές τους υποχρεώσεις. Γι’ αυτό παραβαίνοντας τη σεμνότητά τους θα ήθελα, επώνυμα, να τους ευχαριστήσω: τον Χασπερίδη Σταύρο, τη Λίτσα Ταρλατζή, τη Γεωργία Κοπάνου, τη Νέλη Ασλανίδου και  Προύφα Ευαγγελία Ευχαριστώ κι όλους τους εθελοντές.

Να ευχαριστήσω επίσης το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης τον πρόεδρο, Μπαζάκα Φώτιο τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Μπάκα και τα μέλη Παπαδημητρίου Χρήστο , Κορέλλα Άννα και Παπανικολάου Κωνσταντίνο, που  έμπρακτα  διαμόρφωσαν και στήριξαν το έργο που έγινε  τον ενιαυτό χρόνο».

          Με ποτό, τον μεθυστικό λόγο των φίλων της Βιβλιοθήκης, για το έργο της και έδεσμα τη γνώση για τα πεπραγμένα της, κάτω από τις έντεχνες νότες και το καθολικό τραγούδι απ’ όλους για όλους, έκλεισε η ετήσια εκδήλωση απολογισμού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών.

Σίμος Ζαγκανίκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.