Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έτσι βλέπετε ποιοι σας έκαναν unfriend στα social media

11 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

Φυσικά και παρατηρούμε τον αριθμό των φίλων ή των followers σε Facebook, Twitter, Instagram να αυξάνονται ή να μειώνονται -πολλές φορές και σε καθημερινή βάση- όμως, ποιος έχει την υπομονή, την παρατηρητικότητα και κάποτε την ψυχραιμία να μετρήσει ποιος έφυγε και γιατί; Κανείς.


Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν μερικές έξυπνες εφαρμογές, σχεδιασμένες για να κάνουν αυτό ακριβώς: να κρατούν σημειώσεις για τους φίλους που χάσατε, σε χρόνο ανύποπτο. Το «γιατί» τους χάσατε, για την ώρα τουλάχιστον, παραμένει δική σας δουλειά να το ανακαλύψετε…

Για το Facebook

Για να μετρήσετε απώλειες στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, sites του εξωτερικού προτείνουν το «Deleted». Μετά την εγγραφή, πρακτικά το site κάνει ένα αντίγραφο του αριθμού των φίλων σας στο κοινωνικό δίκτυο. Την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείτε, θα έχει καταγράψει κάθε απουσία, καθώς και την ακριβή ημερομηνία που αυτή σημειώθηκε.

Για το Twitter

Εδώ το προτεινόμενο εργαλείο είναι το «Who unfollowed me». Οι οδηγίες είναι απλές: ο ενδιαφερόμενος συνδέεται μέσω του ήδη υπάρχοντα λογαριασμού του και από εκεί και μετά η λίστα των followers -και κυρίως όσων έκαναν unfollow- ανανεώνεται με καταγραφή της κάθε νέας παρουσίας και απουσίας, φυσικά. Επίσης, παρέχεται premium υπηρεσία, η οποία δίνει πλήρη λίστα για τους unfollowers ενός χρήστη από την πρώτη στιγμή που χρησιμοποίησε το κοινωνικό δίκτυο.

Για το Instagram

Δεδομένου του ότι το συγκεκριμένο αποτελεί πονηρό μέσο, υπό την έννοια, ότι το σύνηθες φαινόμενο είναι κάποιος να σε ακολουθεί και μόλις κάνεις follow back, να κάνει αυτομάτως unfollow, το σωτήριο εργαλείο εδώ λέγεται «Unfollowgram». Το συγκεκριμένο λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με το «Who Unfollowed Me». Απλώς ο χρήστης κάνει log-in και αρκεί μια ματιά μια φορά την εβδομάδα για να ελέγξει ποιοι δεν ενδιαφέρονται πια για τις φωτογραφίες, τα stories, τα βίντεο και τα όποια φωτογραφικά updates του.

Για το Tumblr

Αν και συγκεκριμένης χρησιμότητας πλέον το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο εξακολουθεί να διατηρεί έναν σεβαστό αριθμό χρηστών που θέλει να ενημερώνεται για το ποιοι αποφάσισαν να διακόψουν τους δεσμούς με το περιεχόμενο τους. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνεται το «Stalkr». Παρά την κάπως ατυχή ονομασία το link παρακολουθεί τις αφιξο-αναχωρήσεις από τη σελίδα σας στο Tumblr και σας κρατά ενήμερους για τους ακολούθους που χάσατε.

 

topontiki

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 2017 at 20:26 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply