Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιωάννινα: Κακοποιοί «χτύπησαν» για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα ακριτικό χωριό

10 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

Για δεύτερη φορά μέσα έναν μήνα, σε απόσταση αναπνοής από στρατιωτικό φυλάκιο, στο ακριτικό χωριό Μολυβδοσκέπατση, άγνωστοι κακοποιοί, διέρρηξαν ένα σπίτι, το παλιό σχολείο που λειτουργεί σαν λαογραφικό μουσείο και ένα κτήριο που στέγαζε άλλοτε το αστυνομικό τμήμα.

Η Μολυβδοσκέπαστη, είναι χωριό της Κόνιτσας, βρίσκεται ακριβώς πάνω στη γραμμή των ελληνοαλβανικών συνόρων, κατοικείται από ελάχιστους ηλικιωμένους ενώ στο κέντρο του οικισμού υπάρχει ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, σε δήλωση του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, είπε πως όλοι είναι αναστατωμένοι καθώς πλέον είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα των ληστειών και των διαρρήξεων στα χωριά των συνόρων. Μάλιστα, υποστήριξε πως, παρά τις αντιδράσεις της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα της Πυσρόγιαννης, χθες με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος οριστικοποιήθηκε η αποδυνάμωσή του.

«Πρέπει να υπάρξουν μέτρα που να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των λίγων και ηλικιωμένων κατοίκων που βρίσκονται στη γραμμή των συνόρων. Θα υπάρξουν έντονες και συντονισμένες αντιδράσεις τις επόμενες ημέρες» προσέθεσε ο κ. Παπασπύρου.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2017 at 19:05 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply