Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα ανατριχιαστικά πορτρέτα του 19ου αιώνα με τα νεκρά παιδιά

Δεκέμβριος 18th, 2016 by Σταματίνα

Το 2016, η ιδέα του πορτρέτου ενός νεκρού παιδιού, φαντάζει ως η πιο μακάβρια που θα μπορούσε να υπάρξει. Τον 19o αιώνα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά…

Σε μια εποχή που οι επιδημίες στοίχιζαν τις ζωές χιλιάδων παιδιών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι άνθρωποι έρχονταν αντιμέτωποι συχνά με τον θάνατο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως το γεγονός αυτό τον έκανε και λιγότερο οδυνηρό.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν οι γονείς τη θλίψη και το πένθος τους, ήταν αυτές οι φωτογραφίες. Όπως σημειώνει η Daily Mail, λόγω του απαγορευτικού κόστους, λίγοι άνθρωποι του 19ου αιώνα στην Αμερική μπορούσαν να διαθέσουν τα χρήματα για ένα οικογενειακό πορτρέτο σε ένα φωτογραφικό στούντιο. Αυτές ήταν λοιπόν οι μοναδικές φωτογραφίες που τους απέμεναν για να θυμούνται τα λατρεμένα τους παιδιά.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτέλεσαν μια ιδέα του Γάλλου Louis-Jacques-Mandé Daguerre και το 1839 ήταν ήδη ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Πολλές οικογένειες αισθάνονταν την ανάγκη να αποτυπώσουν την εικόνα του νεκρού τους παιδιού, πριν οδηγηθεί για πάντα στην τελευταία του κατοικία.

phdechl2

phdechl3

phdechl4

phdechl5

phdechl6

phdechl7

phdechl8

phdechl9

phdechl10

phdechl11

phdechl12

phdechl13

phdechl14

phdechl15

 

newsbeast.gr


loading…

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 18th, 2016 at 19:25 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply