Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΕΗ: Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους

17 Δεκεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

Στην υπογραφή της πώλησης ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έναντι 320 εκατ. ευρώ προχώρησαν η ΔΕΗ και η κινεζική State Grid, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Από την πλευρά της ΔΕΗ τη συμφωνία υπέγραψε ο διεθύνων σύμβουλος  της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης και εκ μέρους της κινεζικής εταιρίας ο CEO της Stade Grid International, Hu Yuhei.

Ο κ. Σταθάκης στην ομιλία του κατά την εκδήλωση τόνισε ότι θα υπάρχει συνεργασία με την κινέζικη πλευρά και σε άλλους τομείς του ενεργειακού δικτύου ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις για σημαντικές αλλαγές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο χρόνο-ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα με τον οποίο προωθήθηκε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η όλη υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως τα τέλη Μαρτίου

Εκ μέρους της State Grid ο CEO της εταιρίας Kou Wei, υπενθύμισε ότι η εταιρία του από το 2014 έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ, χαρακτήρισε τον ΑΔΜΗΕ ως μια εξαιρετική εταιρία με τεχνογνωσία και προοπτικές ανάπτυξης, καθώς προωθεί έργα διασυνδέσεων με τα νησιά αλλά και με δίκτυα τρίτων χωρών.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2016 at 21:36 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply