Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνέντευξη για δουλειά: 8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε καμία περίπτωση, θα σας κοστίσουν

7 Δεκεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

inter1

Διαθέτετε ήδη μια σημαντική και ενδιαφέρουσα προϋπηρεσία, έχετε μια όμορφη εξωτερική εμφάνιση, μετράτε τα πτυχία το ένα μετά το άλλο, μαζί και τα μεταπτυχιακά και παρόλα αυτά αυτή την περίοδο αντιμετωπίζετε την ανεργία.

Πήρατε λοιπόν απόφαση να στείλετε εκ νέου το βιογραφικό σας και να ρισκάρετε για την πολυπόθητη θέση που μόλις διαβάσατε σε μια αγγελία.

Λίγες ημέρες αργότερα, το τηλέφωνο σας χτυπά και σας καλούν για την πρώτη σας γνωριμία με την επιχείρηση και τη συνέντευξη με τον εργοδότη.

Αγχος, στρες και υπερένταση για να τα καταφέρετε όλα στην εντέλεια και να σας δοθεί η ευκαιρία ενός νέου ξεκινήματος, όμως παρότι πιστεύετε ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, υπάρχουν μερικά σημεία «τζιζ» που μπορούν να σας κοστίσουν τη θέση αυτή.

Εργοδότες που συμμετείχαν σε θέμα στο φόρουμ του Reddit, αποκάλυψαν τις «κόκκινες σημαίες» μιας καθοριστικής συνέντευξης:

  • Η αυστηρή κριτική σε πρώην ή νυν εργοδότες.
  • Η απουσία έρευνας που αφορά στη δραστηριότητα της επιχείρησης.
  • Η κάζουαλ στιλιστική επιλογή για την ημέρα του ραντεβού.
  • Η καθυστερημένη παρουσία στο ραντεβού της συνέντευξης δίχως δικαιολογία ή δίχως να ενημερωθεί ο εργοδότης, που προκαλεί την αδιαφορία του εργοδότη για το συγκεκριμένο υποψήφιο.
  • Ενα άλλο σημάδι που δείχνει ότι ο υποψήφιος δεν ενδιαφέρεται για τη θέση εργασίας είναι η άκομψη χειραψία και η κακή στάση σώματος.
  • Το κινητό τηλέφωνο, που όπως παραδέχτηκαν κάποιοι εργοδότες, οι υποψήφιοι έχει τύχει να απαντήσουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
  • Ο μη διαχωρισμός της προσωπικής ζωής από εκείνα που ένας υποψήφιος πρέπει να προβάλλει για τον εαυτό του.
  • Το γεγονός, ότι πολύ συχνά οι υποψήφιοι ξεχνούν να επισυνάψουν το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή.

bovary


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2016 at 17:13 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply