Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η 5η λεωφόρος είναι ο ακριβότερος δρόμος του κόσμου -29.065 ευρώ το τετραγωνικό

Νοέμβριος 19th, 2016 by Σταματίνα

5th_new-york-708

Η 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά η ακριβότερη εμπορική αρτηρία στον κόσμο.

Ακολουθούν η Κόζγουεϊ Μπέι στο Χονγκ Κονγκ, και τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, σύμφωνα με μελέτη του μεσιτικού γραφείου Cushman and Wakefield.

 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη

Ο διάσημος νεοϋορκέζικος δρόμος είχε πάρει την πρωτιά από τον αντίζηλό του στο Χονγκ Κονγκ το 2014 ύστερα από δύο χρόνια παραμονής της ασιατικής αρτηρίας στην πρώτη θέση.

Οι δύο συνοικίες παραμένουν μακράν οι πρώτες, με τη μέση τιμή των ενοικίων να είναι αντίστοιχα 29.065 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τη Νέα Υόρκη και 27.884 ευρώ το τ.μ για το Χονγκ Κονγκ.

Οι αξίες μίσθωσης στις δύο πόλεις είναι διπλάσιες σε σχέση με αυτές σε άλλους κεντρικούς δρόμους παντού αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσιτικό γραφείο με την ευκαιρία της Mapic, της διεθνούς έκθεσης για την αγορά ακινήτων που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στις Κάννες.

Οι δύο πόλεις παρουσιάζουν ωστόσο φέτος μια υποχώρηση, καθώς οι μεγάλες διεθνείς εταιρίες προχωρούν σε εξορθολογισμό των δικτύων τους προς όφελος των ιστοσελίδων τους ηλεκτρονικού εμπορίου.

 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη

Η κρίση επηρεάζει και την 5η λεωφόρο 

Η 5η λεωφόρος σημείωσε επίσης μείωση 14% στα εμπορικά μισθώματα σε σχέση με το 2015.

Είναι η πρώτη φορά από το τέλος της οικονομικής κρίσης που η νεοϋρκέζικη εμπορική αρτηρία παρουσιάζει μια τέτοια πτώση, υπογραμμίζει το Cushman and Wakefield που προβλέπει ότι η τάση θα συνεχιστεί το 2017.

Αιτία: Τα εμπορικά σήματα και οι διανομείς που είναι εισηγμένοι στη Γουόλ Στριτ ωθούνται από τις αγορές σε έναν αγώνα δρόμου για κέρδη, που τους ωθεί να κλείσουν τα λιγότερο “προσοδοφόρα” καταστήματά τους, μια τάση που πλήττει τις περισσότερες μεγάλες εμπορικές αρτηρίες στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Νέα Υόρκη γνωρίζει μια περίοδο χαμηλότερης ζήτησης προβεβλημένων εμπορικών σημάτων σε σημεία πώλησης “flagship”, αυτά τα εμβληματικά καταστήματα με τις μεγαλύτερες επιφάνειες και τα υψηλότερα ενοίκια.

φωτογραφία: wikipedia, Κόζγουεϊ Μπέι στο Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, μαζί με τον αντίκτυπο της οικονομικής επιβράδυνσης, ο ανταγωνισμός του ηλεκτρονικού εμπορίου –που είναι κυρίως ανεπτυγμένος στην Κίνα– οδηγούν τους διανομείς και τα εμπορικά σήματα να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τη στρατηγική τους της εγκαθίδρυσης των επιχειρήσεών τους.

Τα ενοίκια στο Κόζγουέι Μπέι έχουν μείωση 15% φέτος, μετά τη μείωση 12% πέρυσι.

φωτογραφία: wikipedia, Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι

Τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι διατηρούν την τρίτη θέση παγκοσμίως και την πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η μέση τιμή των ενοικίων κυμαίνεται στα 13.255 δολάρια/τ.μ. (περίπου 12.300 ευρώ).

Το ποσό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με πέρυσι, παρά τη μείωση των τουριστών και των ποσών δαπανώνται κατά μέσο όρο στην διάσημη παρισινή λεωφόρο, κυρίως μετά τις επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία.

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 


loading…

This entry was posted on Σάββατο, Νοέμβριος 19th, 2016 at 23:14 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply