Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Μακεδόνες της Αθήνας τίμησαν το Μακεδονικό Αγώνα (εικόνα)

17 Οκτωβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

image003Μέρα τιμής και μνήμης η Κυριακή σε όλη τη χώρα για τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα ( 1904-1908) και οι Μακεδόνες της Αθήνας τίμησαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος. Οι εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο οργανώνονται από την Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθήνας και περιελάμβαναν μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών , κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και ομιλία στην Παλαιά Βουλή, για τη μνήμη των ηρωικά πεσόντων προγόνων μας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας στο διμέτωπο αγώνα εναντίων των Βουλγάρων και της Οθωμανικής Τουρκίας.

Ο θάνατος του Παύλου Μελά σηματοδότησε την αφύπνιση του ελληνισμού και συνέβαλε στην συστράτευση ψυχωμένων Ελλήνων από την Κρήτη, τη Μάνη, τη Θεσσαλία και αλλού προς ενίσχυση και στήριξη των σκλαβωμένων αδερφών που δεν άργησε να’ρθει λίγα χρόνια μετά με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.

Η γεωπολιτική αξία της Μακεδονίας όπως και τότε έτσι και σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και στην ευρύτερη περιοχή διαγωνίζονται ζωτικά συμφέροντα των υπερδυνάμεων που πρέπει πάντα να τα έχουμε στο νού μας μιας και η Μακεδονία και η Θράκη αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας.

image003

Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, ο αντιπρόεδρος Νοτίου Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής, κ. Ιωάννης Μήτσιος, από τα Γρεβενά, ο σημαιοφόρος – πρόεδρος των Καστοριανών της Αθήνας Λάζαρος Αποστολίδης, εγγονός του Μακεδονομάχου Καπετάν Λάζου, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Αθανασιάδης από τη Δράμα με μέλη Μακεδονικών Συλλόγων.

This entry was posted on Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, 2016 at 19:37 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply