Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπεγράφη η συμφωνία για την εξαγορά και αναδιάρθρωση της Μαρινόπουλος

30 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

marinopoulos-708_1

Υπεγράφη η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία αναρτήθηκε σε ασφαλή ιστοσελίδα και από αύριο το πρωί οι προμηθευτές που έχουν ήδη συναινέσει στο «κούρεμα» των οφειλουμένων από την Μαρινόπουλος ΑΕ κατά 50%, θα πρέπει να την υπογράψουν.

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα τα τέσσερα κείμενα εξυγίανσης, που αφορούν τις εταιρείες Μαρινόπουλος ΑΕ, Πειραικόν ΑΕ, Ξυνός ΑΕ και Express M AE, καθώς και τις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσουν οι συναινούντες πιστωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της συμφωνίας αποτελείται από 218 σελίδες. Με βάση αυτήν προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος ΑΕ ανέρχεται στα 1,46 δισ. ευρώ και ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο όμιλος της Carrefour αποδέχθηκε “κούρεμα” που υπερβαίνει το 92% και από οφειλή ύψους 147 εκατ. ευρώ δέχθηκε να πάρει μόνο περίπου 11,5 εκατ. ευρώ.

Τώρα πλέον, μετά την υπογραφή της συμφωνίας η Μαρινόπουλος ΑΕ, η Σκλαβενίτης ΑΕΕ και οι τράπεζες αποδύονται σε αγώνα ταχύτητας προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, έως το μεσημέρι της Παρασκευής να έχουν αποσπάσει την έγγραφη συναίνεση των πιστωτών και το σχέδιο να έχει κατατεθεί στο δικαστήριο με βάση τις διατάξεις του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

Στόχος των τριών μερών είναι να οριστεί τακτική δικάσιμος εντός του Οκτωβρίου.

Ανέγγυοι προμηθευτές

1epistoli_synainesis_aneggion_promitheuton12.pdf

Εχέγγυοι προμηθευτές

2epistoli_synainesis_eneggion_promitheuton1.pdf

Συμφωνία εξυγίανσης Exrpess

3symfonia_exygiansis_express_m.pdf

Συμφωνία εξυγίανσης Ξυνός

4symfonia_exygiansis_ksinos.pdf.pdf

Συμφωνία εξυγίανσης Μαρινόπουλος

5symfonia_exygiansis_marinopoulos_aege.pdf

Συμφωνία εξυγίανσης Πειραϊκό

symfonia_exygiansis_peiraiko.pdf.pdf

iefimerida


loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2016 at 09:22 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply